EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
meneer Van Stein
Vrachtwagen van de heer Van Stein


Transporteffect had op zaterdag 26/8/2017 een afspraak met meneer Van Stein, een 64 jarige man en een chauffeur in hart en nieren.

Hij woont al meer dan 25 jaar in Estland vlakbij Tallinn en werkt voor een transportbedrijf uit zijn omgeving.

Reden voor Transporteffect om een interview aan te gaan is, dat wij de verhalen over lage salarissen van Oost Europese beroepschauffeurs in twijfel trekken.

Transporteffect had afgesproken bij het restaurant Gatina op de grensovergang Weil Am Rhein (Duitsland Zwitserland).

Na een korte kennismaking begonnen we het interview met de hoofdvraag: “wat zijn de verdiensten?”

Meneer Van Stein begon gelijk te vertellen dat hij elke maand thuiskomt met rond de 3.000 euro. Onze verbazing was gelijk aanwezig en we vroegen om een salarisstrook.

Meneer Van Stein begon te lachen en zei: “ zo werkt dat niet bij ons in het Oosten “

Intussen liep het aardig vol met klanten in het restaurant en het gekke was dat er geen chauffeurs binnen kwamen, maar meer en meer mensen die gesluierd waren.

Meneer Van Stein begon te vertellen dat hij voor zijn pensioen in de boeken stond voor maar ongeveer 700 euro, maar er is veel zwart en bonussen. Hij vertelde dat hij, per dag dat hij stilstaat, 88 euro netto krijgt bijgeschreven.

En als hij een weekje druk is geweest heeft hij een bonus van 600 euro, lachend zei meneer Van Stein: “zo werkt het nog bij ons, het is veel bonuswerk en natuurlijk staat dat nergens op papier, maar ik heb het wel”.

Als ik op de zaak kom ligt er een envelop klaar met geld voor onderweg en alles is buiten het vaste salaris om.

Hierop stelde ik de vraag dat zijn pensioen dan erg laag is straks.

Meneer Van Stein knikte maar hij zei dat dat niet erg is, de chauffeurs hebben veel verdiend in de tijd dat ze rijden en de meesten hebben meerdere huizen en onroerend goed en daarbij nog een behoorlijke spaarpot.

Vergist u niet, het levensonderhoud voor een gezin is veel goedkoper dan in Nederland en met dit salaris ben je gewoon een rijk man in Estland.

Dus als je er goed mee omgaat, dan heb je echt niet te klagen.

Ook vroeg Transporteffect waarom men dan niet in een restaurant gaat eten of een weekend hotel pakt?

Meneer Van Stein zei: “Waarom zouden we? We hebben alles bij ons! Dan gaan we toch niet duur betalen onderweg, als we thuis voor hetzelfde geld bergen kunnen verzetten.

Het geld dat we verdienen is niet bedoeld voor onderweg op te maken. NEE, we proberen daarmee thuis zoveel mogelijk op te bouwen.

Helaas verzocht de ober van het restaurant ons weg te gaan, omdat het geen chauffeurscafé is en dat de moslimgemeenschap, die inmiddels binnen was gekomen in het restaurant, het niet accepteerde dat de heer Van Stein met een korte broek daar zat.

Transporteffect gaf een visitekaartje en vroeg naar de eigenaar, echter de toon was al gezet. Nadat we de eigenaar gesproken hadden kregen we een excuus aangeboden en werden er 2 consumpties weggestreept.

We stelden voor om een rondje over de parkeerplaats te lopen met meneer Van Stein. Op de parkeerplaats stonden naar schatting een wagen of 100, echter geen Nederlander te bekennen.

Transporteffect vroeg bij verschillende vrachtwagenchauffeurs om het verhaal van meneer Van Stein te bevestigen, zo hebben we mensen uit Hongarije , Roemenië en Polen aangesproken.

Conclusie was dat het verhaal werd bevestigd en er wordt veel onder tafel betaald. Dit is mogelijk omdat de administratie en overheden niet zo goed zijn geregeld als in het Westen.

Met vriendelijke groet,

Transporteffect
De verdiensten van een chauffeur in Oost Europa
restaurant Gatina