TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses
KENNIS IS   MACHT !
Tsjechische chauffeur klaagt Deutsche Post aan !

Deze rechtszaak kan invloed hebben voor alle 3000 Oost-Europese chauffeurs en een grote doorbraak betekenen. De zaak zal voorkomen voor de Duitse arbeidsrechtbank.

Duitse politici en vakbonden zijn "bezorgd" over Oost-Europese chauffeurs en de omstandigheden waarin men moet werken. Ondertussen besteden bedrijven zoals Deutsche Post leveringen uit aan transporteurs uit het oosten en de chauffeurs daar geen wettelijke compensatie voor ontvangen. Zij betalen bijv. hun chauffeurs niet het wettelijke minimumloon en nemen deel aan sociale dumping - meldt de Duitse media.

De Tsjechische vrachtwagenchauffeur wil nu zijn achterstallige salaris.
Het onderwerp is ook naar voren gekomen dankzij deze Tsjechische chauffeur.
Zoals gemeld door "Süddeutsche Zeitung", was de Tsjech in dienst van een expeditiebedrijf uit Praag en die leveringen voor Deutsche Post uitgevoerd, per ongeluk kennisgemaakt met MiLoG. MiLoG (Mindestlohngesetz of de wet inzake minimumloon) dit trad in 2015 in Duitsland in werking. Volgens de bestuurder ontving hij maandelijks 550 EUR voor zijn werk voor het Duitse bedrijf.

De man besloot om Deutsche Post voor de Labour Court in Bonn te dagen. Hij eist dat zijn salaris wordt afgestemd op het wettelijk minimumloon voor de periode die in opdracht van het bedrijf wordt gewerkt.

De Tsjechische Republiek berekende dat hij van oktober 2015 tot augustus 2016 EUR 8302,50 nog extra zou moeten ontvangen voor zijn werk.

Hij klaagt de Deutsche Post direct aan en niet het bedrijf waarvoor hij reed.
Dit omdat de minimumloonbepalingen van toepassing zijn op zowel de werkgever als de algemene aannemer (Deutsche Post) en in dit geval kan de werknemer in kwestie kiezen welke van de deelnemers aan de toeleveringsketen een te laag salaris zal afstemmen.
De Tsjechische vrachtwagenchauffeur wordt vertegenwoordigd door ver.di advocaten (United Services Trade Union).

Het verhaal van de Tsjechische chauffeur is slechts een van de vele.
"Süddeutsche Zeitung" schrijft ook over de Pool, die op vergelijkbare voorwaarden voor de Deutsche Post werkt.

Hij ontvangt EUR 850 voor zijn werk en woont in principe in een vrachtwagen.
Elke maand brengt hij op deze manier 3 weken door met het leveren van diensten voor Deutsche Post.
Hij verdient niet de helft van wat de bestuurder die direct in het bedrijf werkt, krijgt. Volgens de krant werkt de post met ongeveer drieduizend van de zogenaamde "servicepartners" uit het oosten. De meesten verdienen 400-600 euro basis salaris per maand - Poolse bedrijven betalen iets meer, en Bulgaarse bedrijven betalen minder. Zeker het Duitse bedrijf behaalt de grootste winst met behulp van contractuele bepalingen als een excuus om de verantwoordelijkheid voor betrokkenheid bij sociale dumping te vermijden.

Deutsche Post voelt zich niet schuldig.

Het Duitse bedrijf weigert verantwoordelijkheid te nemen voor te lage salarissen en beweert dat de betaling van het wettelijk minimumloon de verplichting is van buitenlandse onderaannemers.
Het bedrijf "legt vast om de wet te respecteren, inclusief het arbeidsrecht en om te voldoen aan de wet inzake minimumloon. De aannemers bevestigen dit schriftelijk bij het sluiten van een overeenkomst "- beweerd Deutsche Post.

Ver.di advocaten beroepen zich op de verantwoordelijkheid van de werkgever, ongeacht de fout. Als de Tsjech in de rechtbank wint, kan dit de weg vrijmaken voor duizenden vervolgzaken - merkt de Duitse krant op.

Het Duitse bedrijf behaalt de grootste winst, met behulp van contractuele bepalingen als een excuus om de verantwoordelijkheid voor betrokkenheid bij sociale dumping te vermijden.

Een luide reportage van ZDF over Deutsche Post,

Het verhaal van de Tsjechische bestuurder niet de eerste die door de Duitse media wordt beschreven. In januari zond de Duitse televisie ZDF een rapport uit over slechte behandeling van medewerkers van Deutsche Post en DHL-Delivery. Ironisch genoeg werd het programma op dezelfde dag uitgezonden, waarbij de Duitse minister van transport in Parijs de 'Road Alliance' tekende om te strijden tegen sociale dumping.

Transporteffect verwacht dat de onderste steen nog niet boven is en het vervolg enig naam zal hebben.

Met vriendelijke groet,
Transporteffect

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

NA HET GROTE IKEA MOET OOK DE DEUTSCHE POST ERAAN GELOVEN !