EU SUBSIDIES, GAAT ER WEER ZOVEEL NAAR DE OOST-EUROPEESE LANDEN ?

Op vrijdag 23 februari is het weer zover dan word het startsein gegeven om te onderhandelen over de 1000 miljard die aan subsidie moet worden verdeeld over de verschillende lidstaten.

Het politieke slagveld zal zich weer ontpoppen en de verdeling geld voor 2020 tot 2028.
(onder de eerdere verdeling.)

Zullen de Europese landen weer de overhand krijgen ?
Zal corruptie en de persoonlijke belangen de overhand krijgen bij de politici ?
Wat OOK al gebleken is het verleden.

Westerse landen zijn de Netto betalers en de zogenaamde arme oost Europese landen zijn de netto ontvangers dit is was de situatie in de laatste jaren !

De urgentie van saamhorigheid en onderling vertrouwen bepalen het draagvlak voor dit systeem van geven en nemen en men zal toch onder ogen moeten zien dat men niet kan vertrouwen op elkaars woord.
Als men alleen al naar de transportsector kijkt is overduidelijk dat de net ontvangers de netto betalers proberen weg te stoten !
In de volksmond valt dit onder de noemer " stank voor dank "

Uiteraard baard dit gegeven Transporteffect zorgen en is van mening dat de laatste 7 jaar zichtbaar is geworden dat de men de oost Europese "moet" gaan wantrouwen over het feit of men wel juiste informatie verstrekt aan de EU over de armoede in hun lidstaten.
Hier komt ook nog bij dat deze lidstaten graag de kop in de wind steken en denken alleen aan hun eigenbelangen en zijn geen teamspelers.

Na het vertrek van de Britten uit de EU, maart 2019, ontstaat een jaarlijks gat van bijna 13 miljard euro. Dat moet worden opgevuld, vindt de Europese Commissie. Hier wacht Transporteffect met spanning op waar dat vandaan gaat komen.

Premier Rutte wil dit graag oplossen door besparingen met andere woorden bezuinigen.

Ook naar Nederland zelf wordt kritisch gekeken. Hoe moet een Franse of Duitse boer nog loyaliteit voelen met zijn Nederlandse collega’s die via registratiefraude rondom mest en koeien een concurrentievoordeel versierden?

Volgens corruptiewaakhond Transparency International is een land als Hongarije „ingepalmd door privé-belangengroepen”. Europees anticorruptiebureau OLAF heeft net een onderzoek afgerond in Hongarije, waarbij „ernstige onregelmatigheden” zijn vastgesteld bij EU-gefinancierde overheidsprojecten.

De Tsjechische premier, een miljonair, wordt verdacht van misbruik van EU-geld.

En zo zullen wel meer dingen naar boven komen door de tijd heen.

En het moet duidelijk geworden zijn al dat het vertrouwen vooral op de proef gesteld door gevallen van corruptie en misbruik van EU-geld, met name in Oost-Europese EU-landen.

Bulgarije is dit half jaar EU-voorzitter.

Op hoeveel subsidies Bulgarije kan rekenen onder de nieuwe meerjarenbegroting  ?

Transporteffect is ervan overtuigt dat in de aankomende onderhandelingen zichtbaar zal worden hoe de toekomst gaat worden voor de westerse landen.
Ook zal dit grote invloed hebben op de transportsector gezien over heel Europa.

Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect.LEES OOK:
’Geen cent extra voor Europa’

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

2014-2020
FOTO TELEGRAAF