Hot item smelt als sneeuw voor de zon !


Enkele weken geleden was de verplichte twee wekelijkse weekrust van minimaal 45 uur in de cabine doorbrengen niet weg te denken in de media en bij overheden.

Zelfs onze eigen minister Cora van Nieuwenhuizen ging op pad om mensen folders uit te delen.

Elke westerse lidstaat stond luid te schreeuwen dat het aangepakt werd en dat transportbedrijven en chauffeurs op extreme boetes kunnen rekenen !

De grote media smulde van het nieuws dat het aangepakt ging worden en pakte met open arme het nieuws aan om het imago van de beroepschauffeur nog meer te verslechteren.

Waar blijft men nu ? Al maanden is het stil rond dit fenomeen.

Is de Europese Unie wederom gezwicht voor de steeds groter wordende macht van de Oost Europese lidstaten?

Zelf in eigen!land controleert men niet en heeft de volume knop op nul gezet om hierover berichten naar buiten te brengen.

Steeds vaker ziet men in de huidige politiek dat met geen daden bij woorden voegt en dat deze strategie geen incident meer is maar meer een traditie in de transportsector.

Of is het gewoon afschuiven elke keer van problemen of vind men het gewoon makkelijk om door te blijven tot nu het einde van de AMB termijn.

Zo zien we bijvoorbeeld weekendrust, migranten Engeland, parkeerplaatsen, cabotage, sociale dumping allemaal op de lange baan worden geschoven en zodra er weer een extra vergunning kan worden ingevoerd dan wel middelen om meer geld van de transportsector te vergaren men opeens haast maakt en dit kan regelen.

Het doorbrengen van de minimaal 45 uur in de cabine treft 99,9 procent de Oosterse lidstaten of de beroepschauffeurs die hun huis daar hebben.

Is dit de reden waarom er niet gecontroleerd wordt meer ?

Cabotage heeft ook veelal de Oosterse lidstaten alleen maar mee te maken en moet dat een reden zijn om niet het probleem aan te pakken en intensief te controleren.

Sociale dumping is er ook omdat de Europese Unie met meerdere maten meet !

Uiteindelijk is dit mogelijk door de het verschil in kosten per werknemer en materiaal gevolg van de verschillende wetten per lidstaat.

En dat men nu loopt te roepen dat het al aardig gelijk is getrokken dat vinden wij een utopie.

Jarenlange financiƫle voordelen heeft oost Europese lidstaten machtig gemaakt en kunnen een lange tijd teren op die vruchten wat oneerlijk blijft tegenover het vele geld dat de westerse lidstaten al netto betaald hebben aan de overheden en de Europese unie (bv. sociale premies, extreme boetes).

Waarom verwacht de Europese Unie dat er nog vertrouwen is en dat een revolutie niet in zicht is met deze lijn van beleid.

Waarom blijft de Europese Unie de westerse landen benadelen en oosterse landen voorzien van voordelen ?

Probleem is denken wij ook dat overheden en de Europese Unie overal mee wegkomen en alles kunnen opleggen zonder noemenswaardige tegenstand. Meer en meer Oost Europese landen worden toegevoegd en westerse lidstaten zijn al in de minderheid.

Oost Europese lidstaten hebben alle er belang bij om regels die de westerse lidstaten geld kosten te steunen !

En men ziet nu dat men zelf invloed heeft als er dan is een regel komt die te nadelen is van de Oost europese transportsector controles de grond in kan drukken !

31 mei 2017 is er een pakket maatregelen aangekondigd dit is bijna een jaar geleden. Waar blijft men met de openlijke discussies waar blijft men met het tot stand brengen van een goed pakket maatregelen wat voor iedereen geld en uitvoerbaar is.

We zien men vooraan staan als er een lintje door te knippen is of als men weer een declaratie kan scoren maar waar blijft men als het om relevante acties gaat en als er berichten niet ophouden over gevaarlijke situaties zoals de immigranten kwestie wat al 18 jaar lang een ernstig probleem is.

De politiek is duidelijk veranderd de laatste decenia en meer gaat het om eigenbelang dan om het belang van de burgers.

Uiteraard kunnen wij ook hier in de plank mis slaan wat we nu schrijven echter willen we dan graag het tegendeel horen want ook die verantwoordelijkheid is de politiek niet machtig.

Men heeft de tactiek van zwijgen en situaties dood laten bloeden en afschuiven zich meester gemaakt !Met vriendelijke groet ,Transporteffect/Chauffeursnieuwsadvertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Chauffeurs eisen veiligheid !! VACATURES (logistiek en transport) ChauffeursNieuws Vrienden van Chauffeursnieuws TRANSPORTEFFECT NL Beroepschauffeurs Preventie Groep

FACEBOOK GROEPEN

CHAUFFEURSNIEUWS 2.0
INDEX
26 APRIL 08:00
Minister maakt chauffeurs wakker: om te wijzen op doorbrengen vd weekendrust in cabine 14 jan. 2018 foto Telegraaf