TIPS voor de winterperiode

De eerste sneeuw is al gevallen dus reden om een paar tips op papier te zetten.

BANDEN

De banden zijn natuurlijk het belangrijkste en nu veel landen winterbanden verplicht stellen is het noodzaak om te controleren of het symbool op de banden aanwezig is.

GEWICHT EN LADING

Op de banden na is dit het belangrijkste punt.  Grip op de weg is vooral een probleem als je leeg rijdt en kan tot grote problemen leiden.  Een vrachtwagen is gebouwd om gewicht te vervoeren, daardoor komt het vaste gewicht voornamelijk op de vooras van de trekker te liggen en dus aan de cabine motor kant. Dit houdt in dat de druk op de aandrijvende as minder is.  Spinnen van de wielen is erg makkelijk en men kan niet alleen bij gladheid maar ook bij regen hier last van hebben.

Als een vrachtwagen een lege oplegger erachter heeft hangen, dan zou je denken dat er meer druk op de aandrijfas is. Dit is ten dele waar. We gaven al aan dat een vrachtwagen gebouwd is om gewicht te vervoeren en dit betekent dat de opleggers licht gebouwd worden, maar ook door de lengte van de opleggers zal het gewicht voornamelijk op de achterste assen zijn;  dit ook door de laatste meters laadruimte achter de laatste assen.

Als men een kooiaap achterop heeft, die al gauw 1,5 ton wegen, dan wordt de voorkant van de oplegger als het ware meer opgetild en dit heeft invloed op de druk van de aandrijfas. Door dit in het achterhoofd te houden is de plaats waar men stil gaat staan, om te pauzeren of te overnachten, erg belangrijk om later de weg te vervolgen.

Sneeuwkettingen aanbrengen komt ook vaker voor bij lege combinaties dan bij geladen combinaties.

LADING

In de zomerdag kan men best wel 2 a 3 ton achterop laden en voorin niets (niet aanbevolen).  In de winter periode dit echter nooit doen want dit kan levensgevaarlijk worden. De lading moet er altijd  voor zorgen dat er druk komt op de aandrijfas, ook al houdt dit in dat er niet op volgorde geladen kan worden. In de praktijk zal het ook voorkomen dat na het lossen op een adres er lading verplaatst moet worden om weer druk op de aandrijf as te creëren.

GEVAREN

Wat wij hierboven aangeven mag zeker niet te licht over nagedacht worden. Als men méér gewicht achterop heeft is de kans op scharen van de oplegger een bijkomend gevaar. Ook kan men bij een slip om de as worden geslingerd, waar het middelpunt achter zal zijn.  Bussen hebben hier ook last van omdat de motor zich achter in de bus begeeft. Echter is een bus één geheel en de achterste as ligt verder naar achteren.

Het volgende gevaar is dat u vrijwel zeker stil komt te vallen op een helling, waardoor het achterop komend verkeer moet anticiperen. Met bochten en keren van het voertuig zal u ook in de problemen komen, bij keren heeft de aandrijfas grip en kracht nodig om de oplegger om te gooien. Bij bochten hebben de banden van de aandrijfas vooral grip nodig om de bocht te maken, dit omdat een voertuig altijd rechtdoor wil.


OVERIGE TIPS

In deze tekst gaan we uit van een trekker met een huif oplegger en stukgoed.  Wij roepen daarom iedereen op om ervaringen en tips in de opmerkingen te vermelden.

PARKEREN

Het is belangrijk dat je een plek uitzoekt: niet op een helling  en ook niet wanneer de stijging gering is. Als je de 9 uur rust maakt kan het altijd voorkomen dat je wakker wordt in een mooi sneeuwlandschap maar als je weg wilt rijden zijn de banden vastgevroren aan de weg. Dit is een nogal veel gehoord probleem.  Doordat je gereden hebt en de banden warm zijn smelt de sneeuw eronder en gaat in de nacht weer bevriezen.

Om dit te voorkomen kun je eerst even stukje heen en weer rijden op de plaats waar je wilt staan, het zogeheten wiegen van de wagen. Kiezelstenen of zand neergooien waar je wilt gaan staan kan ook helpen tegen het vastvriezen van de banden.

Mocht je nog spinnen, dan kan een sneeuwketting tegen de band aanleggen al genoeg zijn, zodat de band hem grijpt bij een omwenteling om verplaatsing te bewerkstelligen. Bij de bouwmarkten kan je ook stukken kettingen kopen op afmeting; als je hier drie van hebt met een borghaak, is dit makkelijk aan elkaar vast te klikken en dan door de velg heen en over de band plaatst, voor tijdelijk gebruik bijvoorbeeld bij het in- en uitrijden van laadputten. Niet vergeten deze weer eraf te halen.

IJSVORMING

IJsvorming op het dak kan grote gevolgen hebben voor fietsers, voetgangers en andere weggebruikers. Bij huifopleggers kunnen plakkaten van soms wel 10 cm dik op het wegdek vallen.  Je kan deze plakkaten eerst kapot slaan en ook ervoor zorgen dat het dak vande huif zo strak mogelijk is gespannen, zodat water en condens zich niet kunnen verzamelen in de kuiltjes.

ACCU’S

Het vasthouden van stroom op winterse dagen neemt aanzienlijk af, wees daar op bedacht.

TOT SLOT

Uiteraard willen wij graag van jullie, handige en bruikbare tips voor “onderweg in de winter”, die wij zullen verzamelen en weer door kunnen geven aan onze chauffeurs.


Met vriendelijke groet,
Team Transporteffect
Met dank aan Adrie G. voor deze foto

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT