Macron zegt Oost-Europa 'verraad' EU, Poolse FM wil uitleg
KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

22/06/2017
Macron zegt Oost-Europa 'verraad' de EU, POLEN wil uitleg
De minister van Buitenlandse Zaken van Polen heeft gezegd dat hij hoopt dat de Franse president zich zal verklaren aan Polen over commentaar dat Oost-Europese landen de Europese Unie "verraden" zouden hebben.

In een interview voor de acht grote leiders van Europa deed de Franse president ferme uitspraken naar Oost Europa.
Polen reageerd.

President Macron zei ;

Dat er grote spanningen zijn tussen oost en west Europa !
Hij vind de landen die geen respect tonen moet de volle politieke consequenties aanvaarden !!
Hij zegt er is dubbel VERRAAD !
Oost Europa  gooit de kop in de wind en kiest ervoor afstand te nemen van het Europese beleid.
Ze keren hun rug naar Europa ! en tonen geen respect !
De Poolse minister Waszczykowski antwoorden in een later commentaar :
“ ik hoop dat President Macron die vandaag en morgen op de European Council is en ook een geplande ontmoeting heeft met Prime minister Beata Szydlo een verklaring geeft over de woorden die hij heeft uitgesproken. Voor de Polen maar ook Hongarije en andere.”
Henryk Kowalczyk Een Pools parlementslid van het regerende, conservatieve recht en rechtvaardigheidspartij (PiS), sprak zijn verontwaardiging uit en was verast volgens hem handelt Polen volgens de regels van de Europese Unie !
Polen maakt een bijdrage aan de EU ... de begroting is gesplitst volgens regels met een algoritme van ondersteunende gebieden met lagere economische groei, "aldus Kowalczyk.
"We doen wat het blok zegt, wat de verdragen zeggen. Als de Franse president aan vluchtelingen denkt, is dat niet in de verdragen genoemd, en toen we bij de Europese Unie toetreden, namen we dat niet toe, "voegde hij eraan toe.
MAAR.
Polen heeft geweigerd om migranten uit staten die onder druk zijn in de migratiecrisis van de EU onder een EU-programma te accepteren om ongeveer 160.000 van meer dan twee miljoen migranten te verhuizen die sinds de oorlog in Midden-Oosten en Afrika naar Italië en Griekenland zijn geworden sinds 2015
Inmiddels zijn duizenden migranten verspreid over heel Frankrijk, omdat een voorlopig kamp van degenen die het Engelse Kanaal illegaal probeerden over te komen , werden afgesloten.
Eerder deze maand startte de Europese Commissie juridische zaken tegen Polen, Hongarije en Tsjechië over hun weigering om migranten te accepteren.
De Poolse autoriteiten hebben geargumenteerd dat "gedwongen verhuizing" onmenselijk is, dat de migranten niet in Polen willen blijven en dat de verhuizing de migrantencrisis niet opheft, in plaats daarvan dat de steun aan de landen van herkomst succesvol zou zijn.
Dit is niet de eerste keer van verschil die de Europese Commissie heeft gehad met Warschau. Brussel heeft bezorgdheid getoond over de rechtsstaat in Polen na PiS, die in oktober 2015 aan de macht kwam, gesteund door een aantal wetten die de EU-normen overtreden. Polen heeft dergelijke beschuldigingen heftig afgewezen.
Ondertussen lanceerde de Europese Commissie in juni de procedures tegen Polen om de houtoogst van de land die verdrievoudigen is te stoppen, waaronder in Białowieża, het laatste primaire bos van Europa.
Het Poolse ministerie van milieubeheer zei dat het kappen van bomen in Białowieża, oost-Polen, de bedoeling was om een plaag van houtmijt uit te roeien.
Maar Waszczykowski en Kowalczyk beiden zeiden dat ze hoopvol waren dat de relatie van Frankrijk met Polen kon worden herbouwd.
Banden tussen Parijs en Warschau zijn lastig gevallen sinds een geplande PLN 13,5 miljard (EUR 3,2 miljard) deal voor Polen om 50 Caracal helicopters van de Airbus Helicopters van Frankrijk te kopen, viel in oktober vorig jaar in het water, een jaar nadat de nieuwe PiS-overheid negaties overnam.

Tags: Pools-EU betrekkingen, Pools-Franse relaties ,thenews
Beata Szydło prime minister Polen
President Frankrijk Macron boos
NAAR START