Migranten op oorlogspad !

28-Jan-2018Het probleem met migranten wordt elke dag groter; het is duidelijk dat migranten niets te verliezen hebben en daardoor vormen ze een ernstig gevaar voor de samenleving in de Europese Unie.
Van normen en waarden is niets te merken en de migranten zijn op oorlogspad.

Politieke uitspraken hebben 18 jaar lang geen indruk gemaakt en het ontbrak eveneens aan een kordaat optreden door de Europese Unie dat het beloofde land niet in West Europa ligt. Het lijkt erop dat de Europese Unie ogenschijnlijk er wel is voor het volk, echter in de praktijk is het meer een elite club van mensen die samenwerken voor hun eigen belang.

Feit is dat ruim 18 jaar lang het probleem al aan de orde is en het wordt van kwaad tot erger.
Het is geen uitzondering dat migranten zich bewapenen en hopen op een gevangenisstraf waar men te eten krijgt en een dak boven het hoofd heeft.
In hun ogen is alles beter dan de huidige situatie !

De Europese Unie
Transporteffect heeft in artikel CALAIS 1999-2017 en in artikel CALAIS al aan de bel getrokken maar tot op heden blijft men zich verschuilen achter woorden en loze beloftes.
Uiteraard is het een zaak voor de Europese Unie, al probeert men maar al te graag de verantwoordelijkheden af te schuiven en tijd te rekken.

Voor Transporteffect is dit gegeven een doorn in het oog, zeker omdat het onoverkomelijk is dat er meer ernstige gevallen zich voor zullen gaan doen en incidenten met mogelijk dodelijke afloop niet uitgesloten kunnen worden.
Men blijft het stelselmatige incidenten noemen, al is Transporteffect van mening dat daarover niet meer gesproken kan worden en het eerder een vast gegeven is.
De petitie die aangeboden is op 29 augustus 2017 door Chauffeursnieuws en Transporteffect (zie hier verslag) heeft een aantal reacties opgeroepen.
Echter 5 maanden later kiest de politiek er blijkbaar voor de afwachtende houding voort te zetten, een aantal sporadische uitspraken daargelaten.

Transporteffect heeft reeds oplossingen aangedragen om grip te krijgen op de situaties, echter heeft de politieke motor de prioriteiten elders liggen dan het oplossen van het migrantenprobleem.
Dit geeft ook te denken als we aangevallen zouden worden door een land, zijn we dan ook niet instaat om snel te anticiperen!?
Hier wordt dus de burger van verschillende lidstaten uit de EU dagelijks aangevallen door een vijand die niets te verliezen en te vrezen heeft !
Zelfs de ambtelijke macht zou zich zorgen moeten gaan maken om niet aangevallen te willen worden door migranten, met eventuele fatale afloop.

Transporteffect wil dat er daadwerkelijk zichtbare actie wordt ondernomen en is klaar met loze beloftes dan wel zoete koekjes toegespeeld te krijgen.

Transporteffect is van mening dat de EU moet laten zien waar hun belangen liggen en dat is het beschermen van hun burgers en niet het in stand houden van een of andere elite club op een eiland met een dikke muur erom heen.

Hier een overzicht van een aantal ernstige gevallen;

Het overzicht geeft een duidelijk beeld dat de problemen al jaren zichtbaar zijn voor de politiek en dat de migranten tot het uiterste gaan.

(Tussen 1998 en 2006 was de media nog niet sterk vertegenwoordigd, sociale media kwam pas 2008 op gang.)
2002:
16 december: het lichaam van een man werd gevonden tijdens een politiecontrole in de haven van Calais onder een vrachtwagen waar hij zich verstopte aan de Engelse grens.
2006:
1 september: Eén persoon stierf en zes gewonden in de haven van Calais tijdens gevechten tussen migranten en smokkelaars.
2007:
14 juli: een migrant viel van een vrachtwagen op de oprit van de A16 Marck.
7 juli: Een jonge vrouw, Louie Beyene, 19 jaar oud uit Eritrea, stierf nadat ze door een auto werd geraakt toen ze de A16 overstak toen ze aan het rennen was om aan de politie te ontsnappen.
2008:
15 oktober: Ramadan, 26 jaar oud uit Eritrea, viel in het Kanaal en probeerde zich te verstoppen in een vrachtwagen in de buurt van St Omer. Een inwoner, 47 jaar oud van Norrent Fontes, Jean Pierre, duikt om hem te redden van de verdrinkingsdood. Ze sterven allebei.
22 juli: Mansour Hamidey, 23 jaar oud uit Eritrea, werd gedood met een mes in de nacht van 22 op 23 tijdens een gevecht op de parkeerplaats van Saint-Hilaire-Cottes bij Norrent Fontes, terwijl hij probeerde over te steken naar Engeland.
15 juli: een migrant sterft na geraakt te zijn door een vrachtwagen op een oprit van de A16 naar Transmarck bij Calais.
2009:
15 december: Maïouad, een 15-jarige Afghaanse jongen, wordt gedood terwijl hij probeert over te steken
30 oktober: 25-jarige Indiase man, Singh Gursharan, dood aangetroffen in vrachtwagen tijdens poging tot oversteken
13 juni: Aman Fisahaye, een 35-jarige Eritrese man stierf terwijl hij probeerde zich in het kanaal te wassen, douches werden door de autoriteiten geweigerd
19 mei: de Vietnamese vrouw, Vanessa Williams, wordt dood aangetroffen nadat ze blijkbaar uit een vrachtwagen is gevallen
5 april: Een niet nader genoemde man wordt gedood nadat hij van een trein in de kanaaltunnel is gevallen
25 februari: Glara, een zes dagen oude Iraakse Koerdische baby sterft terwijl ouders gedwongen worden om in de kou te slapen.
7 januari: een 30-jarige Afghaan gestoken in een gevecht
2010:
10 april: Rahmaddin, een 16-jarige Afghaan, wordt verpletterd door een vrachtwagen tijdens een oversteekpoging.
9 april: Eritrese migrant dood aangetroffen in een verlaten gebouw
2011:
22 december: Ismael, een jonge Ethiopische man, werd dood aangetroffen aan de voet van een brug. De politie beweert dat het zelfmoord was, vrienden geloven dat hij is vermoord door politie of facisten. Geen autopsie of onderzoek werd gedaan, ondanks de druk van vrienden.
9 december: Iraanse man, 21 jaar oud, gedood nadat hij werd aangereden door een bus die 's nachts langs de weg liep
17 november: twee Egyptenaren die worden vervoerd in de kofferbak van een auto worden gedood tijdens een crash.
De passagiers leven nog steeds.
11 september: Youssef, 28 jaar oud, Soedan, wordt gedood terwijl hij probeert over te steken
10 mei: de Iraanse man wordt gedood terwijl hij probeert over te steken, kennelijk van een vrachtwagen
22 februari: Afghaanse man, 24 jaar oud, verdrinkt in het kanaal terwijl hij wordt achtervolgd door de PAF-grenspolitie
7 februari: Canstantine, een Roemeense man van 50 jaar stierf op het station van de stad Calais van een hartstilstand.
2012:
17 november: op de A16 in Grande-Synthe, een auto waarin negen mensen binnen werden gepropt sterven in een verkeersongeluk .
12 augustus: Een vrouw uit Vietnam werd dood aangetroffen op het strand in Wimereux, in combinatie lijkt het erop dat ze het Kanaal naar Engeland wilde oversteken.
7 juli: de 28-jarige Noureddin Mohamed uit Soedan werd dood aangetroffen in de stadsgracht van Calais. Politie het was zelfmoord, vrienden geloofden dat hij door de politie was gedood. Er werd geen autopsie of onderzoek uitgevoerd ondanks druk van familie en vrienden.
16 mei: een jonge migrant van twintig jaar oud werd in Ouistreham gedood nadat hij meerdere steekwonden had opgelopen toen hij probeerde een vrachtwagen naar Engeland te nemen.
9 april: Zenebe (Yonatan Abram) en de jonge Eritrese man werden dood aangetroffen in een verlaten kantfabriek
2013:
10 december: Yemane Gaberanguse, uit Eritrea, stierf aan een vermoeden van hartfalen op weg naar de oversteek naar Engeland.
4 november: het lichaam van Robiel, en de jonge Eritrese, werd dood aangetroffen in de wateren van de haven van Calais.
6 augustus: Commanden, een jonge Afghaan gestoken in een vergeldingsaanval door de mafia
2014:
12 december: een Soedanese man werd verpletterd onder de wielen van de vrachtwagen die hij zojuist naar Engeland was overgestoken. de vrachtwagen begon te bewegen terwijl hij aan de zijkant van de M25 probeerde uit te klimmen.
Eerste dag van december: een man uit Soedan stierf op de snelweg.
1 december: een man afkomstig uit Eritrea werd dood aangetroffen op de A16 in de richting van Calais-Boulogne.
19 november: Duinkerken krijgt vuur van twee mensen die zich binnenin verbergen.
25 oktober: Afom, een 26-jarige man uit Eritrea werd aangereden door een auto nadat hij was vrijgelaten uit het cellencomplex van Coquelle. Hij was 9 dagen in coma en stierf op 25 oktober. Hij was maar twee dagen in Calais geweest.
24 oktober: Mohammad, een 22-jarige man uit Soedan stierf na een poging om op een vrachtwagen boven op een brug te springen. Hij stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
20 oktober: een 16-jarige vrouw uit Ethiopië, Sara genaamd, werd gedood en een grote snelweg bij Calais
7 oktober: Mouaz, 22, en Shadi, twee Syrische mannen zijn vermist uit Calais. Ze werden honderden mijlen van elkaar verwijderd in Nederland en Noorwegen, maar werden ongeveer 9 maanden lang niet geïdentificeerd, men denkt dat ze zijn verdronken toen ze probeerden naar het VK te zwemmen.
26 september: een jongeman uit Soedan stierf na in het kanaal in Calais te zijn gevallen. Twee van zijn vrienden waren erin gesprongen om hem uit het water te helpen, maar konden dit niet.
23 juli: Ahmed Abdullah, 16, kwam uit Soedan, die stierf op Britse bodem en uit de bus viel waarin hij zich schuilhield.
23 mei: Youssef Aroun, 19 jaar oud uit Sudan, werd gedood na de as van de wielen onder een toeristenbus waarin hij zich verstopte terwijl hij probeerde naar Engeland over te steken.
5 mei: Mengs Medhane, 16 jaar oud uit Eritrea, stierf na het springen uit een vrachtwagen waarvan hij dacht dat hij naar Engeland zou gaan.
15 maart: Een persoon uit Ethiopië werd gedood toen hij zich verstopte in een vrachtwagen waarvan hij dacht dat hij naar Engeland zou gaan.
14 maart: 'S middags werd Senna Berha uit Ethiopië dood aangetroffen in de rivier bij het kamp dat bekend staat als het Eritrese kamp. Hij was al een paar dagen vermist.
12 maart: 's Nachts stierf Mesfin Germa uit Ethiopië op de snelweg A26 bij het rustgebied Rely, getroffen door een voertuig. De bestuurder stopte niet.
9 maart: een Albanese man werd neergestoken en gedood op de snelweg buiten Calais.
3 februari: een Iraanse migrant van dertig jaar is gedood door een kogel in de borst in de industriële zone Marcel Doret.
30 januari: een 17-jarige jongen uit Iran wordt gedood overreden door een vrachtwagen terwijl ze proberen de grens over te steken naar het VK.
2015:
28 december: een jonge man van Iraanse of Afghaanse afkomst werd gedood toen hij zijn hoofd uit een rijdende vrachtwagen stak.
8 december: een 25-jarige Sudanese man werd neergestoken in de jungle van Calais.
3 december: Youssuf, een tiener uit Soedan, werd geraakt door een auto op de snelweg.
2 december: een man uit Ethiopië werd geraakt door een auto op de snelweg.
26 oktober: een auto raakte vier mannen uit Syrië en Palestina en doodde een van hen.
16 oktober: een 16-jarige uit Afghanistan werd overreden door een trein in de Eurotunnel, hun lichaam niet-identificeerbaar nadat ze "verscheurd waren tot flarden van meer dan 400 meter"
15 oktober: een 30-jarige Syrische vrouw werd overreden en gedood op de snelweg A16, bij de nadering van de eurotunnel
30 september: Berihu, een 23-jarige man uit Eritrea, werd overreden door een trein in de Eurotunnel
28 september: het lichaam van Omar, een Iraakse man werd verpletterd dood gevonden door vallende pallets achterin een vrachtwagen
24 september: een Adam uit Soedan werd geraakt door een trein in de Eurotunnel, op het moment dat zijn nationaliteit niet is geïdentificeerd.
17-18 september: Eyas, 23 jaar oud uit Syrië, werd geëlektrocuteerd bovenop een trein in de Eurotunnel. Een of twee anderen werden in het ziekenhuis opgenomen
16 september: Hicham, een 22-jarige uit Marokko, probeerde naar een haven van Calais te zwemmen. Zijn lichaam werd gevonden op 20 september en niet geïdentificeerd tot 13 oktober. Ik ging met een vriend die werd gered, die leed aan onderkoeling.
28-29 juli: Saleh, een 23-jarige Soedanese migrant werd dood aangetroffen in de Kanaaltunnel
28 juli: een Pakistaanse ballingschap van 30 jaar, Sadik, stierf na een ongeluk in de tunnel in de ochtend van 27 juli.
24 juli: Ganet, een jonge Eritrese vrouw aangereden door een auto rond 5:30 op de A16. Mensen ter plekke meldden dat ze door de politie was vergast voordat ze werd geraakt.
23 juli: Een tiener werd dood aangetroffen in het Engelse deel van de Eurotunnel in Folkestone.
19 juli: Houmed, een Eritrese tiener van 17, verdronk op de site van Eurotunnel.
16 juli: Mohamad, een jonge Pakistaanse man van 23 jaar is gestorven aan zijn verwondingen door een ongeluk in de Kanaaltunnel in de nacht van 13 op 14 juli.
13-14 juli: een Soedanese man die probeert door de Kanaaltunnel naar Engeland te gaan.
7 juli: Abdel, een 45-jarige uit Soedan, werd gevonden bij de ingang van de Kanaaltunnel tijdens een inspectie van een trein, die hoofdletsel had opgelopen toen hij probeerde aan boord te gaan van een shuttle-service.
4 juli: Samir, een Eritrese baby stierf een uur na de geboorte. Haar moeder, twintig jaar oud, viel uit de vrachtwagen en veroorzaakte een voortijdige bevalling op tweeëntwintig weken.
29 juni: Zebiba, een 23-jarige vrouw uit Eritrea, werd dood aangetroffen aan de kant van de A16 tussen Calais en Marck. Ze logeerde in het vrouwenhuis in Jules Ferry.
26 juni: Getenet, een 32-jarige man uit Ethiopië, probeerde een instapkaart te bemachtigen in de Eurotunnel.
31 mei / 1 juni: een man uit Eritrea werd gedood op de snelweg A16 bij de ingang van de Eurotunnel.
14 februari: Wubeshet, een Ethiopische man van 28 jaar oud, werd dood gevonden door zijn vrienden. De redenen voor zijn dood zijn onduidelijk, maar vrienden zeiden dat hij was geslagen door een vrachtwagenchauffeur.
2016:
18 oktober: Mohammad Omar, een 26-jarige Sudanese man, stierf nadat hij geslagen werd door een groep mensen-mensensmokkelaars in het kamp van Norrent-Fontes.
14 oktober: Een man stierf na geraakt te zijn door een goederentrein bij Loon Plage.
9 oktober: Een Eritrese man sterft nadat hij is geslagen door een auto op de snelweg A16.
24 september: Een man stierf op het spoor bij de ringweg naar de haven.
16 september: een 14-jarige jongen werd gedood bij een aanrijding op de snelweg.
23 augustus: een Soedanese man werd dood aangetroffen na een gevecht op een kruispunt, waarbij meer dan een dozijn mensen gewond raakten.
27 juli: Een Soedanese man werd gedood op de snelweg, in een hit and run.
26 juli: een Ethiopische man stierf na een mesblessure door een gevecht in de jungle.
20-21 juli: een man gevonden door auto's op de snelweg A16.
12 juli: Samrite, een 19-jarige vrouw uit Eritrea werd gedood in een auto en raakte een snelweg in Calais.
4 juli: Iemand stierf op de ring.
29 mei: iemand uit Afghanistan werd op Highway 16 vermoord nadat hij door een vrachtwagen werd geraakt.
9 mei: een man uit Pakistan werd geraakt op de snelweg die naar de haven leidde nadat hij door een auto werd geraakt.
1 april: een man die in het kamp van Grande-Synthe verbleef, stierf nadat hij naar het VK was overgestoken.
31 maart: een 22-jarige man uit Afghanistan werd aangereden door een vrachtwagen op de A16.
2 maart: Een Sudanese man sterft in zijn slaap in een grote Soedanese tent in de jungle, door een hartaanval.
10 februari: het lichaam van een man uit Afghanistan werd gevonden in de haven. Hij was meerdere dagen vermist.
2017:
29 december: Jabar, een vader van twee uit Afghanistan, stierf na de vrachtwagen waarmee hij op de snelweg crashte. Hij probeerde zijn familie in Groot-Brittannië opnieuw te vervoegen toen hij stierf.
28 december: Abdullah, een 15-jarige uit Afghanistan, werd gedood nadat hij werd geraakt door een auto op de snelweg A16 in Calais.
3 augustus: Fisha, een 22-jarige man uit Eritrea, stierf rond 11:40 uur, raakte door verschillende voertuigen op de snelweg nadat hij uit het busje was gesprongen waarin hij zich bevond.
19 juni: Negen in het VK wonende migranten worden geconfronteerd met doodslaglasten nadat een van de bestuurder was omgekomen na een ongeval veroorzaakt door een geïmproviseerde barricade op een snelweg bij Calais.
31 mei: Kim Le, een Vietnamese man die in het kamp bij Angres verbleef, pleegde zelfmoord in het ziekenhuis.
11 maart: een 20-jarige Afghaanse man stierf in de buurt van Dunkurk en raakte bewusteloos nadat hij uit een vrachtwagen sprong in een poging over te steken.
21 januari: Johnsina, een 20-jarige Ethiopische man werd gedood op de A16, overreden door vrachtwagens.
Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect
Bron lijst : calaismigrantsolidarity.wordpress.com

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Een aantal youtube filmpjes van de honderden die er te vinden zijn.