EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
Wat is er mooi aan het vak beroepschauffeur !
Na helaas veel negatieve berichtgeving die in de media komt, heeft het Team besloten om ook eens de mooie kanten van het vak te belichten.
Hierbij hebben we rond gevraagd onder de chauffeurs en we spreken ook uit onze eigen ervaringen.
Het vak als beroepschauffeur is erg divers en je kan alle kanten op.
Zo is er koelvervoer, tankvervoer, stukgoed, zwaar transport en specialtransport, autotransport , bloementransport en meer.
Hierdoor word het vak zeer aantrekkelijk.

Nou is het wel zo dat de meeste bedrijven hun eigen klanten hebben, dus de routes gaan meestal de zelfde kanten op en als je dit wil veranderen dan zal je meestal van werkgever moeten veranderen.
Maar dat vinden de mensen nu juist de diversiteit aan het vak omdat het niet moeilijk is te veranderen van werkgever en het zijn ook vaak mooie uitdagingen.
Uiteraard zijn er ook chauffeurs die het fijn vinden om vaste gebieden te rijden en natuurlijk maakt dat het vak ook fijner omdat je dan de klanten leert kennen en een band kan opbouwen wat ook rust geeft in het werk .
Ook fijn natuurlijk als je wat ouder bent en het wat rustiger aan wil doen het is altijd makkelijker wanneer je bekend ben met de klanten.

Als chauffeur zijnde ben je eigenbaas op de weg zo zit we niet tussen 4 muren en dat is bij de meeste ondervraagde het mooiste wat er is.
Oké tegenwoordig is er wel veel veranderd en het is niet het zelfde als in de tachtiger jaren maar natuurlijk brengt dat ook veel voordelen met zich mee.
Zo is het contact met het thuisfront veel beter en men kan video chatten en als men wilt dan kunnen ze 24 uur met elkaar in verbinding zijn.
De vrachtwagens zijn ook een stuk luxer geworden en beter afgestemd op de behoefte van de chauffeur zo zijn er best werkgevers te vinden die het belangrijk vinden  om wel een stand airco en koelkast standaard op de wagen te hebben.
Natuurlijk kan je zelf ook het een en ander doen om de wagen aantrekkelijk te maken, geen werkgever zal je tegen houden over het algemeen.
Afgelopen keer was het trucker festival in Assen weer druk bezocht en men kon de ogen uit kijken.
Dan mag je best trots zijn als er zoveel belangstelling is voor ons vak.
Europa is ook erg mooi en elk land heeft zijn eigen charmes dit kan je als chauffeur allemaal ondervinden en niet eenmalig.
Dan heb je ook nog gezonden spanningen als je bevoordeeld voor het eerst met een ferry meegaan of een trein of de eerste keer naar een nieuwe klant rijden.
Dit zie je ook terug op sociaal media, hoeveel mooie foto’s komen er niet voorbij en verhalen van chauffeurs deze verhalen zijn altijd mooi om te lezen en ook voor de niet chauffeur.
Dit soort dingen kan geen instantie of overheid of werkgever afpakken hiervan kan de chauffeur nog genieten.
Men zegt chauffeur is geen vak maar is een levensstijl Transporteffect vind dit een mooie stelling.

Een internationaal chauffeur vooral die zijn langere tijd van huis weg en leven 24 uur per dag in de vrachtwagen.
Maar dit is bij vele ook een verslaving geworden men heeft ze eigen dingetjes bij de hand kan ongestoord muziek luisteren bevoordeeld en heeft elke dag een ander uitzicht.
Uiteraard zijn er nog meer dingen te noemen ik doe maar even een greep.
Al blijft het wel een vak en je moet wel kennis van zaken hebben en onderweg je mannetje kunnen staan.
Als nationaal chauffeur is het vak ook zeer interessant het je bent wel elke avond thuis en je maak toch veel uren in de regel dus een mooi salaris.
Dagen vliegen voorbij en zodra je weg rijd van het bedrijf heb je de adressen en elke dag is anders vooral met het verkeer.
Het moet wel gezegd worden ook veel respect voor deze chauffeurs Nederland is een klein land dus je rijd minder en veel adressen.
Maar toch zit je niet op kantoor en ook met diverse klanten een babbeltje maken wat ook weer fijn werken is.

Al met al.
Transporteffect wil deze dingen blijven beschermen en het is niet de bedoeling om dit mooie vak te ontmoedigen.
We hopen ook dat veel jongen mensen dit artikel lezen en word overgehaald tot het kiezen voor het Chauffeurs vak.

Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect