Ongeloof en verbazing !De titel blijft dagelijks naar voren komen bij ons Team Transporteffect !

Zoals de meeste lezers weten is Transporteffect opricht op 15 maart 2017.

Zeer enthousiast ging ons team van start met het enige doel om politiek en organisaties inzage te geven in de transportwereld !

Wij waren en zijn nog steeds van mening dat veel kopstukken die voor ons aan de touwtjes trekken en ook moeten opkomen, niet de kennis bezitten over het vak beroepschauffeur en wat daarbij komt kijken.

Transporteffect wilde zeker niet met het mes op tafel slaan en is meer een informatiebron voor deze groep.

Het doel is ook om dialogen aan te gaan en kennis over te dragen, zodat men voor ons kan opkomen en met een goed verhaal kan komen.

Hierop zijn wij artikelen gaan schrijven en elk artikel publiceerden we op de webpagina en stuurde we ook door naar degene die voor ons op zouden moeten komen.

De reacties die we terug mochten ontvangen zijn zeker hoopvol en we krijgen veel zoete koekjes toegespeeld.

Ook vinden we het zeer fijn dat chauffeurs met ons meedenken en reacties geven, wat wij op onze beurt kenbaar maken.

Echter, nu 11 maanden later, zien we dat het bij zoete koekjes blijft en helaas kunnen wij tot op heden alleen maar negatief schrijven !

Wij zouden graag ook eens positief willen schrijven dat er iets werd beslist op politiek nivo ten gunste van de chauffeur !

Ons team is alleen maar bezig om te kijken of er ook iets positief te melden is.

Dit is helaas nog niet het geval, op de groei van de transportsector na.

Vakbonden, werkgeversorganisatie en dergelijke houden we nauwlettend in de gaten mochten ze onverhoopt iets vergeten te melden aan ons wat van belang is voor de transportsector.

Echter komt er van deze organisaties ook geen informatie los dat men bezig is om aandacht te geven aan de transportsector en dan met name de belangen voor een beroepschauffeur.

In de wandelgangen horen wij ook dat het geen prioriteit heeft en dat bestuurders meer met zichzelf bezig zijn om een stap naar de politiek te creƫren.

Men heeft het idee dat men daardoor ook niet in het vaarwater moet komen van de politiek en mee moet gaan met hun beslissingen.

Door deze ervaringen die ons team de laatste maanden onder ogen heeft gekregen, is wel de vraag ontstaan hoe verder en hoe kunnen wij dit doorbreken.

Het ongeloof is groot dat men gewoon hun eigen belang handhaaft en ogenkleppen op heeft voor alles wat er omheen speelt.

Ook onze volksvertegenwoordigers schijnen te vergeten dat ze er voor het volk zijn. Tegenwoordig hoeft men zich blijkbaar niet meer te verantwoorden en hanteert men het eeuwig uitstellen en negeren van de problemen.

Onze verbazing gaat ook uit naar de grote media. Zij voelen zich blijkbaar geroepen om alle negatieve zaken rond de beroepschauffeur breed uit te meten, omdat er weinig actie is ten goede van de beroepschauffeur. Dit gebeurt zonder enige kennis van zaken te hebben en is vaak natte vinger werk van de journalist.

Transporteffect vindt dat ook hier een taak ligt bij organisaties !! Maar die geven niet thuis, wat wij van Transporteffect schrikbarend vinden.

Toen een ondernemer op eigen initiatief moeite deed om een artikel te ontkrachten dat in de krant stond (over chauffeurs die onervaren zouden zijn) door aan te geven dat het natte vinger werk was, kwam TLN pas een week later met een reactie.

Zo komt het in de pers steeds vaker voor dat het vak beroepschauffeur gekleineerd wordt en het is duidelijk dat de maatschappij geen benul heeft van wat er speelt.

Het ziet er ook sterk naar uit dat de mensen vergeten zijn wat er gebeurd als de vrachtwagenchauffeurs zich allemaal ziek zouden melden of gaan staken zoals in de jaren 80.

De media zal ons juist moeten helpen om het vak respect te geven, maar het ziet er naar uit dat het de omgekeerde wereld is.

Transporteffect vindt ook dat het een taak is van de organisaties, maar in plaats daarvan vragen ze 20 miljoen om een campagne te voeren en werving van meer chauffeurs.

Transporteffect denkt dat de inhoud van dit vak eerst onder de aandacht moet worden gebracht.

Al met al is de hele wereldeconomie, en daarmee dus iedereen, afhankelijk van het wegtransport.

Met vriendelijke groet,

Team transporteffect

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT