KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Raben Transport

Solide groei in een stevig verenigd Europa
Net als veel andere westerse bedrijven, is de Nederlandse logistieke specialist Raben Group naar het oosten gegaan na de val van het IJzeren Gordijn. 26 jaar geleden, Ewald Raben, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, is de oprichter van de eerste buitenlandse vestiging in Polen - als student en met een bescheiden Poolse taal vaardigheden.
Vandaag de dag, is Raben Group is een belangrijke Europese speler in de logistieke sector met zich dynamisch ontwikkelende bedrijf en heeft vestigingen in twaalf Europese landen.
10.000 medewerkers, en meer dan een biljoen euro aan jaarlijkse omzet heeft daarmee een sterke betrokkenheid bij een stevig verenigde Europese Unie.
Het Raben bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door J. W. Raben in Nederland in 1931.
60 jaar later, in 1991, heeft zijn kleinzoon Ewald Raben Besloten om bedrijf te starten in Polen.

"Ik was 22 jaar oud en een student toen ik verhuisde twee Polen en voelde als een pionier", de CEO van de bloeiende logistieke groep beschrijven de beginings. "Op dat moment, de Poolse economie was niet erg ontwikkeld. Het was een mooie tijd, want je kon zien dingen veranderen om je heen elke dag. Nieuwe snelwegen, state-of-the-art winkelcentra "

De verhuizing was het begin van de internationale expansie Raben’s in Polen. Tot 1991 was het familiebedrijf alleen actief op de Nederlandse markt. Sindsdien heeft hij belangrijke ontwikkeling gezien.

"Toen we begonnen, hadden we twaalf medewerkers en een omzet van vijf miljoen euro," zegt Mr. Raben. "Vandaag hebben we meer dan 130 locaties in twaalf Europese landen: Tsjechië, Estland, Nederland, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Letland, Polen, Slowakije, Oekraïne, Roemenië en Italië, maken gebruik van een totaal van 10.000 mensen en hebben een omzet van 1,1 biljoen euro. We hebben meer dan 1,1 miljoen vierkante meter opslagruimte in beheer en een vloot van meer dan 7.000 voertuigen. "

In Polen alleen al Raben heeft bijna 5.000 medewerkers, 530.000 m² van opslagfaciliteiten,
53 locaties en 4.000 voertuigen. Een mijlpaal in de ontwikkeling van de Raben Group was de opening van dochteronderneming van de groep in Duitsland in 2005.

"Duitsland is een van de grootste markten in Europa, met 80 miljoen consumenten," zegt de heer Raben. "Tegen het einde van 2018, zal Duitsland de meest belangrijke markt voor ons. Dan willen we onze eigen onafhankelijke distributienetwerk in het land, met 35 of 36 locaties. "
Raben Group heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. "Duitsland en Polen zijn de twee grootste markten voor ons," zegt Mr. Raben WHO niet alleen was Ondernemer van het Jaar in Polen in 2012, maar kent de logistieke activiteiten binnen en van buiten.

Hij heeft vrachtwagens gereden, pakte pallets en startte vele campagnes promoting business verkeersveiligheid en het belang van logistiek (www.transport-is-necessary.com). Raben Group biedt uitgebreide logistieke diensten - contractlogistiek, wegennet (binnenlandse, internationale en Oost), Fresh Logistics (het transport van voedsel in temperatuur-gecontroleerde diensten), FTL en intermodaal transport, zee- en luchtvracht en Lead Logistics Provider service dat integratie van alle logistieke operaties in supply chain van de klant.

Het bedrijf heeft klanten in diverse industriële sectoren, automotive, chemie, voeding, fast moving consumer goods (FMCG) in zowel de food en non-food markten, alsook retail en technologie.

In alle marktsegmenten en industrieën, Raben Group AIMS twee uitgegroeid tot een marktleider door klanten in staat stelt twee te ondersteunen en verbeteren van hun concurrentiepositie. "We maken het concurrentievermogen van onze klanten door middel van kosten en kwaliteit leiderschap ondersteund door vriendelijke service," Mr. Raben beschrijven missie van het bedrijf.
Op de zelfde tijd, Raben Group heeft een maatschappelijk verantwoord voor ondernemen en hecht waarde aan bescherming van het milieu, welzijn van de werknemers en positieve relaties met de lokale gemeenschap. "We streven ernaar om een ​​trendsetter in onze sector stad biedt een hoge toegevoegde waarde door middel van duurzame oplossingen," zegt de heer Raben.

Tijdens het besturen in een duidelijke groeimarkt met een herstellende economie, Raben gezien een aantal grote uitdagingen. "Politieke protectionisme, met name in West-Europa neemt toe," legt de heer Raben uit. "En er is groeiende sociale dumping in Europa in het nadeel van de vrachtwagenchauffeurs. Wij zijn tegen deze ontwikkeling en zijn van mening dat iedere bestuurder thuis zou moeten zijn voor het weekend met zijn familie. Last but not least, de arbeidsmarkt is erg moeilijk. Het wordt steeds moeilijker geschoolde arbeidskrachten in te huren. "

Ondanks deze uitdagingen is de Raben Group dynamisch aan het uitbreiden, zowel autonoom als door middel van acquisities. "Wat betreft onze geografische dekking, wij zijn de nummer 1 logistieke dienstverlener in Centraal-Europa", aldus de heer Raben.

De Ononderbroken succes van het bedrijf is ook het resultaat van de voortdurende innovaties in het beheer van haar klanten supply chains, de snelle goedkeuring van digitale oplossingen in de logistieke sector - Raben Group streeft twee Word de eerste papierloze bedrijf in Polen - en de sterke toewijding aan de principes van duurzame ontwikkeling.

"En wij zijn een familiebedrijf met een menselijk gezicht houten dicht bij de douane en hun individuele behoeften," voegt de heer Raben. "Vanuit de familie perspectief, het is heel veel over het geloof in het bedrijf dat u actief zijn. Je moet twee geloven in de markt bent u in en de mensen die samen met u. "

Ewald Raben gelooft niet alleen in de familiale waarden, maar ook in de waarden van de Europese Unie. "We moeten terug naar een joint te krijgen, stevig verenigd Europa waar alle landen samen werken ," concludeerd de heer Raben.


Artikel orgineel.
https://www.european-business.com/raben-group/portrait/
Hierbij publiceren we een artikel dat op 20/07/17 in Polen verscheen.
Transporteffect valt een aantal dingen op.
Hoofdkantoor is in Nederland
10000 werknemers waarvan de helft in Polen.
Dus 5000 werknemers verdeeld over 11 landen waarvan 8 Oostbloklanden.
Men geeft aan dat ze tegen sociale dumping zijn echter geeft men geen oplossing voor dit probleem en is niet duidelijk
over dit onderwerp.
EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!
Naar start
Share
DELEN
Lees ook : Kartelvorming in transportsector dichterbij ??
RABEN GROEP