EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
 
 

Deze zomer zendt de NPO (Radio 1 Nieuws & Co.) het programma “De Bus” uit, waarin afgelopen vrijdag een inkijkje werd gegeven in de wereld van het INTERNATIONAAL WEGTRANSPORT.

Hiervoor werden er een aantal chauffeurs uitgenodigd waaronder ik, Aschwin Cannoo van TRANSPORTEFFECT en de eigenaar van een chauffeurscafé. Andrew Makkinga was de verslaggever van Radio 1.


In het telefonisch voorgesprek met Radio 1 was duidelijk aangegeven dat het een positief gesprek moest worden over de aspecten waar chauffeurs zoal over praten en meemaken in hun leven als Internationaal chauffeur.  Daarnaast was er een beetje tijd voor de eventuele problemen in de transportwereld. De totale zendtijd voor ons was 15 minuten.

Ik heb mij terdege voorbereid aan de hand van het artikel “Wat is er mooi aan het vak beroepschauffeur” en de knelpunten, zoals Oost-Europese lidstaten, mobiliteitspakket en verslechtering van ons imago in de samenleving. Vlak voor de uitzending heb ik aangegeven welke informatie ik ter tafel wilde brengen en de verslaggever heeft dit aangehoord.
Om 16.00 uur was er een korte introductie voor de luisteraar, kennismaking en werd er een foto van ons gemaakt. Intussen werd er al veel gesproken over hoe het vroeger was, 30 jaar geleden en hoe chauffeurs met elkaar omgaan enzo. Een half uur later startte het langere gesprek.

In tegenstelling wat ik had verwacht begon het gesprek over wat er op de menukaart van het chauffeursrestaurant staat. Even waren mijn gedachten dat de NPO “commercieel ging” omdat daar zo uitvoerig over gesproken werd.  Daarna werd er nog meer gesproken over hoe het vroeger was en de onderlinge sfeer onder de chauffeurs.
Aangezien de tijd begon te dringen en ik nog graag de knelpunten in transportwereld wilde belichten, zoals aangegeven mocht daar wat over gezegd worden, heb ik in ieder geval kunnen inbrengen:
het achterlaten van afval (NL chauffeurs nemen dit mee)
en de slechte communicatie met de Oost-Europeanen
Het noemen van overige knelpunten werd echter afgekapt in verband met de tijd.

Mijn terdege voorbereiding is echter niet voor niets geweest en komt zeker aan de orde bij een eventueel volgende radio-uitzending en/of andere overleggen in de toekomst. We zijn met diepgaande dialogen bezig waar het gaat over de knelpunten in de transportwereld en proberen een positief verschil te maken voor de beroepschauffeurs in deze maatschappij.

Voor degene die de uitzending niet heeft kunnen volgen, hierboven de geluidsfragmenten.

Met vriendelijke groet,

Aschwin Cannoo
Team Transporteffect
VERSLAG van de Radio 1 uitzending van
11-08-2017

Introductie
De 15 minuten