KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Vakbekwaamheid ondergewaardeerd

-aan de orde van de dag bij de beroepschauffeurs-

We kunnen geen kantine inlopen en geen krant openslaan of er wordt wel iets gemeld met betrekking tot de transportsector. Dat is ook logisch omdat de transportsector zeer belangrijk is.

De bekende slogan “... zonder transport staat alles stil” Kan ook letterlijk worden genomen.

Toch zien we meer en meer disrespect van de medeburger ! Onlangs nog in het programma De Bus op radio 1, werd het vak beroepschauffeur neergezet als een “subcultuur”.
Een subcultuur is een cultuur die verschilt van de dominante cultuur of - in de enge zin van het woord - een erg specifieke tak van werkzaamheden.

Zodra we ergens parkeren krijgen we veelal boze gezichten van de bewoners of burgers die er toevallig lopen! Burgers vinden het abnormaal als een vrachtwagenchauffeur overnacht op zijn werkterrein, zijnde de industriegebieden.

Gesteund door de slechte berichten in media, politiek en gemeentes voelen burgers vaak de plicht om naar de telefoon te grijpen en melding te maken bij de politie, om nog maar te zwijgen over de onaangename discussies die altijd ontstaan met een chauffeur.

Transporteffect krijgt meldingen binnen dat dit in alle westerse lidstaten het geval is !

Uit deze meldingen kunnen we wel concluderen dat het zelden tot boetes leidt, omdat hiervoor vaak geen gegronde redenen zijn. Over het algemeen weten de chauffeurs waar ze kunnen en mogen staan en zijn goed op de hoogte van de verkeersborden.

Echter als een chauffeur aangifte wil doen… van laster wegens de aangifte van een burger, dan is het onze ervaring dat men “ordeverstoring” naar voren brengt, waardoor de burger uiteindelijk toch zijn gelijk krijgt.

Transporteffect is verontrust dat deze lijn zich blijft voortzetten, maar is ook van mening dat beroepschauffeurs actiever moeten worden op internet !

Sinds de wet is gekomen dat beroepschauffeurs geen wegen mogen blokkeren, is in onze ogen het doel bereikt dat de huidige maatschappij vergeten is dat de transportsector de belangrijkste sector is van alle sectoren in de wereld !

Transporteffect is gestart om een eenheid te vormen van beroepschauffeurs !

De enige mogelijkheid om elkaar te bereiken en te informeren is via het internet.

Transporteffect en Chauffeursnieuws zijn samengegaan om een nog groter veld te kunnen creëren om de politiek en vakbonden te blijven stimuleren ons niet als subcultuur neer te zetten.

Het belang van kennis, door middel van uw reacties op sociaal media, is essentieel voor het slagen van de missie en de onderwerpen die nog komen gaan. Dus schroom niet maak uw gedachten op alle artikelen bekend bij ons !

Het is nu of nooit voor de toekomst !Met vriendelijke groet,

TEAM TRANSPORTEFFECT
advertenties

steun ons door op advertentie te klikken