KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!

Woede over Roemenenparking Kapellebrug


KAPELLEBRUG - Vrachtwagenchauffeurs bestempelen de 'Roemenenparking' aan de Gentsevaart in Kapellebrug als pure sociale dumping. Logistiek bedrijf Van Moer op de Antwerpse Linkeroever huurt het terrein om er tientallen Roemeense chauffeurs te stallen in het weekend. In Belgiƫ wordt streng gehandhaafd op het verbod het weekend in de vrachtwagen door te brengen. In Nederland nauwelijks.

Het was Zeeuws-Vlaamse chauffeurs afgelopen weekend niet ontgaan. Op het terrein van Warrens Mechanisatie aan de Gentsevaart stonden dit weekend een dertigtal vrachtwagens van Van Moer met Roemeens kenteken. De chauffeurs brachten er het weekend door in hun trucks. Volgens Europese regelgeving is het verboden de verplichte 45-uurs weekendrust in de wagen door te brengen. Ze moeten fatsoenlijke faciliteiten ter beschikking hebben.

Sociale dumping

In Belgiƫ wordt streng gecontroleerd op de naleving van deze wet en worden fikse boetes uitgeschreven. Dat is de reden waarom in de Zeeuws-Vlaamse grensstreek in de weekenden her en der vrachtwagens geparkeerd staan. Zij duiken de grens over om daar de maandag af te wachten. Hoewel de Europese regels ook in Nederland gelden, wordt in Nederland amper gecontroleerd en opgetreden, met schrijnende leefomstandigheden van buitenlandse chauffeurs tot gevolg.
,,In plaats van een hotel of pension te regelen voor hun buitenlandse chauffeurs, huren ze over de grens een terreintje en stallen ze die mensen daar. Zo ontlopen ze boetes", zegt chauffeur Kenny van Waes. "Dit klopt natuurlijk van geen kanten, dit is puur sociale dumping."

Zijn collega Shannon van Esbroek vindt dat Van Moer met de parking in Kapellebrug de wet omzeilt. Hij heeft ook geen goed woord over voor de verhuurder van het terrein, Freddy Warrens. ,,Hij zal ongetwijfeld leuk verdienen aan de verhuur van zijn terrein aan Van Moer. Maar hij maakt zich dan ook zijdelings schuldig aan sociale dumping. Hij helpt Van Moer met het omzeilen van de wet. Dan ben je in mijn ogen lid van een criminele organisatie." Ook chauffeur Jan Kooijman spreekt er schande van. ,,Hier wordt geld uitgespaard en geld verdiend over de rug van die Roemenen."

Klacht

Bij de gemeente Hulst is een klacht binnengekomen over de parking. Die klacht wordt onderzocht. ,,Als blijkt dat hier wettelijke regels worden overtreden, gaan we ingrijpen", zegt woordvoerster Cindy van Driessche. Verhuurder Freddy Warrens en Van Moer weten zich van de prins geen kwaad. ,,Wij zoeken juist locaties waar onze chauffeurs rustig kunnen overstaan en waar ze nette voorzieningen hebben", zegt Yves Hebb namens Van Moer. Zo vonden we het terrein van Warrens en die wilde graag aan ons verhuren."Het terrein van Van Moer in Kallo is enorm groot. Waarom laat Van Moer zijn chauffeurs daar dan niet het weekend doorbrengen? Hebb: ,,Wij zijn een bedrijf in volle expansie en hebben daar geen plaats voor", luidt de verklaring." De Zeeuws-Vlaamse chauffeurs vinden dat onzin. ,,Op eigen terrein kunnen ze controles en boetes verwachten, dus gooien ze hun probleem over de grens."

Warrens begrijpt de commotie niet. ,,Ik zou echt niet in zee gaan met elk bedrijf, maar wel met een respectabel bedrijf als Van Moer. En ik heb hier de faciliteiten, ze kunnen hier naar het toilet en douchen. Dat is voor die Roemenen toch veel fijner? Ik vind juist dat Van Moer goed voor hen zorgt op deze manier." Volgens Warrens voldoet hij aan alle regels. ,,Er zit hier nog steeds een logistieke bestemming op het terrein." Volgens Zeeuws-Vlaamse chauffeurs is het slechts een camping en daar heeft hij geen vergunning voor.

Europese wet

Transport en Logistiek Nederland (TLN) houdt de situatie in Kapellebrug in de gaten. Woordvoerder Toine van der Heijden: ,,Dit is weer zo'n gevolg van een wet die niet door iedere Europese lidstaat op dezelfde manier wordt nageleefd. Het zou niet moeten mogen." Plannen voor een grote parking voor buitenlandse chauffeurs in de Kanaalzone, sneuvelden eerder.
Op het terrein van Warrens Mechanisatie aan de Gentsevaart stonden dit weekend een dertigtal vrachtwagens van Van Moer met Roemeens kenteken.
Sheila van Doorsselaer