Adviseer ik mijn kinderen nog om beroepschauffeur te worden?


Tegenwoordig speelt deze vraag bij veel beroepschauffeurs in het hoofd.
Er zal ongetwijfeld een discussie los barsten als je zoon of dochter kenbaar maakt beroepschauffeur te willen worden. Dit zal niet alleen bij chauffeursfamilies voorkomen, maar ook bij gezinnen die niet weten wat het chauffeursvak inhoudt en afgaan op wat er in de media naar buiten wordt gebracht, zowel positieve als negatieve informatie.

Hieronder een aantal punten die een dergelijke discussie inhoud kan geven zodat zoon of dochter dit mee kan nemen in de keuze die ze willen maken.

In de jaren 70 en 80 was er ook al het nodige aan de hand in de transportsector, maar de laatste 2 decennia is het imagoschade meer en meer een feit aan het worden. Door sociale media en moderne technieken worden we overstelpt met informatie over de transportsector in heel Europa. Vaak is het negatief nieuws en meestal blijft het negatieve nieuws beter hangen dan het positieve.

De website van Transporteffect bevat veel artikelen waarvan wij denken dat het interessant is voor ons vakgebied en startende chauffeurs.

De positieve aspecten van het chauffeursvak zoals wij die zien zijn:

Men is en blijft eigen baas op de weg en geen robot zal dit kunnen vervangen, al wordt daar hard aan gewerkt tegenwoordig, maar het gevoel dat je krijgt als je in veel gevallen zwaar materieel moet kunnen besturen is natuurlijk niet te evenaren. Evenals het indelen van je eigen tijd en geen baas die over je schouder meekijkt.

Ook het oplossen van problemen onderweg los je vaak zelfstandig op en dat geeft voldoening en kun je trots op jezelf zijn.

Het rijbewijs is je ticket tot werk en daarbij ben je niet afhankelijk van een en dezelfde werkgever. Zo kan je bevoorbeeld kiezen voor zwaar transport, stukgoed, tankvervoer of autovervoer.

Dit is maar een kleine greep uit de verschillende soorten transporten en het mooie is dat je tussentijds altijd kan veranderen.

Dit geeft enorme vrijheid en wordt door vele chauffeurs als een pluspunt ervaren. Door een gezamenlijke CAO heeft dit vaak geen consequenties op het pensioen en niets staat je in de weg om over te stappen van werkgever. Ook dit maakt het vak erg divers en interessant, men kan overal ter wereld rijden en komt in aanraking met verschillende culturen. En elke dag een ander uitzicht als je internationaal rijdt.

Werkgelegenheid zal er altijd blijven omdat de wereld economie afhankelijk is en blijft van transport !

Ook het omgaan met weersveranderingen en met klanten maakt dat geen dag hetzelfde is.

Chauffeurs die nationaal willen rijden kunnen vaak elke avond naar huis en thuis slapen en hebben vaak vaste adressen waar ze komen, maar dit is vaak ook druk en je rijdt door heel Nederland.
Dit is voor de meesten een bewuste keuze en hebben het dan ook naar hun zin  als je de mensen daar naar vraagt en willen vaak niet anders. Mocht men wel anders willen dan is dat geen probleem en met je rijbewijs kan je overal terecht.

Salaris

In de transportsector is het draaien van overuren geen uitzondering ook zal een wet of een werkgever daar moeilijk aan kunnen sleutelen.
Files, wachttijden en weersinvloeden zijn niet te be├»nvloeden en vaak is deze  overmacht meer standaard dan uitzondering.
Ook is het moeilijk in te schatten hoeveel vrachten er vervoerd moeten worden bij een bedrijf en daardoor kan er bij veel bedrijven niet overgegaan worden op een 8 urige werkdag.
Het salaris is aantrekkelijk en men kan er een gezin van onderhouden en ruimte voor extra dingen met drukke periodes.

Weliswaar zijn er veel beroepsgroepen met hetzelfde niveau aan opleiding die een stuk hoger uurloon hebben, echter hebben die niet de mogelijkheid tot het draaien van overuren. Dit maakt ook het chauffeursvak interessant en is het vaak een wens van de meesten om een gezin op te bouwen.

Toekomst perspectief


Feit is dat er een invasie van goedkopere chauffeurs aan de gang is en ook veel Nederlandse ondernemers daarvan gebruik maken.
Ook is het een feit dat de Europese Unie en de Tweede Kamer deze ontwikkeling  eerder in de hand werken dan voorkomen.

Transporteffect is met een campagne bezig om tegen dit fenomeen een vuist te maken en we blijven goede hoop houden dat dit fenomeen gestopt kan worden.

Ondernemers die gebruik maken van minder gekwalificeerde "goedkope" transportondernemingen, hebben steeds meer in de gaten dat ze onderaan de streep uiteindelijk duurder uit zijn en kiezen dan toch voor meer kwaliteit op hun bedrijfsterreinen en bij hun klanten.

Conclusie

Transporteffect raadt de toekomstige chauffeurs zeker aan om het mooie vak uit te oefenen en wij blijven ons inzetten om het vak waardig en interessant te houden.

Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT