Alcohol en autorijden

het blijft mij verbazen, alcohol en verkeer. Jaren geleden had ik daar helaas een ervaring mee.

Op een snelweg in nederland, reden we met twee collega’s achter elkaar. Op de andere rijbaan gebeurde een ongeval. Mijn collega voor me besloot te stoppen om te gaan kijken, en om eventueel hulp te kunnen bieden.

Aangezien het ’s nachts rond 3en was, was er niet heel veel verkeer op de weg. Nadat we onze wagens veilig op de vluchtstrook hadden gezet, staken we de weg over. Dat hadden we nooit moeten doen realiseer ik me later.

Die ene auto, met die idiote snelheid………

Hij reed plankgas, en nam mijn collega zeker 30 meter mee. Toen werd het stil, heel stil….Mijn collega was op slag dood, de chauffeur van die auto zat wat duf om zich heen te kijken en wist van niets. Achteraf hoorden we van de Politie dat de man minimaal een liter sterke drank op moest hebben, zoveel alcohol zat er in zijn bloed. Mijn collega liet een jonge vrouw en twee kindjes alleen achter.

De moraal van dit verhaal, alsublieft, drinken en rijden is niet goed. Bedenk u alstublieft voordat u een slok neemt.

Reacties