ATP-certificaat voor compleet assortiment Thermo King SLXe

ATP-certificaat voor compleet assortiment Thermo King SLXe

Het gehele assortiment aan Thermo King SLXe-opleggerkoelunits, compatibel met R-452A, het koudemiddel voor de volgende generatie met een laag aardeopwarmingspotentieel (GWP), is nu ATP -gecertificeerd.

Thermo King SLXe-Spectrum_Whisper ProThermo King was de eerste fabrikant die eerder dit jaar het nieuwe koudemiddel R-452A introduceerde voor koeltransportproducten en heeft in Europa inmiddels meer dan 1000 van deze opleggerunits verkocht. Naast het bestaande assortiment aan SLXe-opleggerunits met één temperatuurzone, kunnen klanten nu tevens profiteren van dezelfde milieuvoordelen met SLXe Spectrum-koelunits voor opleggertransporttoepassingen voor meerdere temperatuurzones. Dit geldt ook voor de extra stille Piek -gecertificeerde SLXe Spectrum Whisper Pro-uitvoering.

Thermo-King-SLXe-Spectrum_Whisper-Pro-300x300

“De behaalde ATP-certificering voor het gehele assortiment aan SLXe opleggeroplossingen met koudemiddel R-452A onderschrijft de koelprestaties van de Thermo King-units met het nieuwe koudemiddel met een lager GWP,” aldus Karin de Bondt, vicedirecteur en algemeen manager voor vrachtwagens, opleggers en bussen van Thermo King voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Onze klanten kunnen nu op eenvoudige wijze het hoge rendement en de lage geluidsniveaus die ze gewend zijn van de opleggertoepassingen van Thermo King voor één en meerdere temperatuurzones combineren met verbeterde milieuprestaties.”

Het gehele assortiment SLXe-opleggerunits is geschikt voor gebruik met het geavanceerde koudemiddel Chemours Opteon XP44 (R-452A), dat ongeveer 50 procent minder broeikasgasen uitstoot dan het huidige koudemiddel. De units maken deel uit van de EcoWise-portfolio van Ingersoll Rand die is samengesteld uit de klimaatoplossingen en industriële koudemiddeloplossingen die zijn ontworpen om de invloed op het milieu te verminderen en die gebruikmaken van koudemiddelen van de volgende generatie met een laag GWP en een hoog rendement.

Het Thermo King SLXe-assortiment kent een aantal verbeteringen waardoor de invloed op het milieu nog verder wordt teruggebracht en de units flexibeler zijn in gebruik. De prestaties van de het Thermo King SLXe-assortiment met R-452A zijn getest door verschillende in koeling gespecialiseerde onafhankelijke test- en kwalificeringsinstituten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De certificering is verstrekt conform de Overeenkomst inzake het internationale vervoer van bederfelijke waren en de speciale apparatuur die tijdens dergelijk vervoer dient te worden gebruikt van de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (ATP)

Reacties