Belgische politie houdt maandag vierde flitsmarathon

Belgische politie houdt maandag vierde flitsmarathon

De federale wegpolitie en verschillende lokale politiezones houden volgende week maandag, 16 november, voor de vierde maal een flitsmarathon.

Bedoeling is niet alleen om hardrijders die dag te betrappen en te beboeten, maar vooral om alle bestuurders te doen nadenken over hun gedrag op de weg en hun snelheid.
Bij de vorige flitsmarathon, op 23 en 24 april, controleerde de politie 298.883 voertuigen, waarvan er 19.705, of 6,8 procent te snel bleken te rijden.

“Snelheid is nog steeds de nummer één ‘killer’ op de weg”, zegt de woordvoerder van de federale wegpolitie. “Bij één op drie van de dodelijke ongevallen speelt snelheid een rol. Uit enquêtes blijkt ook dat 56 procent van de mensen vindt dat de snelheidsbeperkingen onvoldoende gehandhaafd wordt en 65 procent dat er meer moet gecontroleerd worden. In de laatste Staten-Generaal van het verkeer is ook als doelstelling gezet dat er jaarlijks 40 miljoen voertuigen zouden gecontroleerd worden op snelheid.”

Nieuwe flitsmarathon

Aan de flitsmarathon, die plaatsvindt tussen maandagochtend 16 november 06.00 uur en dinsdagochtend 17 november 06.00 uur, nemen 128 van de 192 lokale politiezones deel en 178 agenten van de federale wegpolitie. “De boodschap die we willen brengen is dat wie die dag de baan opgaat, zál gecontroleerd worden”, gaat de woordvoerder verder. “We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden. De federale wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen.”

(www.nieuwsblad.be)

Reacties