Beste automobilist…

Ik ben vrachtwagenchauffeur. Een job die ik sinds het jaar 2000 met plezier en passie uitoefen. Reeds van kleinsaf aan was ik gefascineerd door die grote mastodonten van de weg en de verre reizen die ze maakten en dus wist ik toen al wat ik later zou gaan worden…

Wat of wie is de vrachtwagenchauffeur?

In uw ogen ben ik waarschijnlijk een ongeschoolde nietsnut die niks anders doet dan hele dagen eindeloos voor zich uitstaren en er zijn levenswerk van maakt om u, de automobilist, het leven zuur te maken. Een last, een pest, een gezwel dat in de weg rijdt op uw route…

In realiteit ben ik gewoon, net als u, een mens van vlees en bloed, en op weg om mijn brood te verdienen als kleine schakel in de levenslijn van onze economie. Jawel, u hoort het misschien niet graag, maar transport is wel degelijk de levenslijn van onze economie. Neem al de vrachtwagens weg en een week later ligt het land lam…

Ik ben verantwoordelijk voor een gevaarte met een treingewicht van 44 ton, wat ongeveer het equivalent is van 25 middenklasse personenwagens. Verantwoordelijk voor de technische staat van mijn voertuig, alsook verantwoordelijk voor de gewichtsverdeling en vastzetting van m’n lading, het respecteren van de rij- en rusttijden enz…
Verder dien ik de boord- en vrachtdocumenten in orde te hebben en eventuele douaneformaliteiten kunnen afhandelen.
Aangezien transport zich niet beperkt tot Vlaanderen alleen, dien ik ook te beschikken over een goede kennis van het Europese wegennet en is het ook handig me verstaanbaar te kunnen maken en spreek ik dus meerdere talen, 5 om precies te zijn.

En wat staat daar tegenover? Bitter weinig…
De vrijheid van weleer is er niet meer, alles wordt minutieus gecontroleerd en het uurloon ligt lager dan dat van een vloerhostess. Tegelijkertijd worden we door u en de media gestigmatiseerd als incompetente doodrijders. Ook al doen de meesten van de 30 miljoen trucks die op de Europese wegen rondrijden een gemiddelde van zo’n 150000 km per jaar ongevalvrij.

Het inhaalverbod bij regenweer bvb… We worden omschreven als “onveilig” en “asociaal”. Waarom? Omdat er wat water opspat?

Neen beste automobilist, dat u bij regenweer in paniek slaat, rondrijdt met de ruitenwissers in overdrive, mistlichten aan en op de rem gaat staan voor geen enkele reden, dat is pas onveilig. Uw gebrek aan ervaring om te rijden in slechte weersomstandigheden afschuiven op de professionelen die wél weten wat ze doen, dat is pas asociaal. Ik haal ook in bij regenweer, voor mijn eigen en ook uw veiligheid, want treintje rijden op een nat wegdek waarbij de auto voor me tegen een veel te lage snelheid rijdt en onbedachtzaam en impulsief gaat zitten remmen, dat is pas levensgevaarlijk.

Dat de Belgische wegen bij regenval herschapen worden in kleine rivieren dat ligt aan de politiek. Gaat u daar maar lekker klagen dan. Wij betalen reeds 13 cent per km. En u?
Misschien moet u volgende keer bij regenweer maar effe het openbaar vervoer nemen. Geen last van vrachtwagens voor u en geen last van paniekzaaiers voor mij.
Iedereen blij, want hoedanook, wij moeten erdoor…

Reacties