EEN MOOI CADEAU !
VOOR EEN JUBILEUM, EEN BEDANKJE, EEN BLIJVENDE HERINNERING OF  EEN ORIGINEEL CADEAU!
VOOR U ZELF OF EEN ANDER
Geboorte kado
Mok met foto
Kleding
Mouse pad
Portemonnee

Puzzels
Sieraden
Spaarpot
sticker
MUGS 'N HUGS by Louise
Info@mugsnhugs.nl
0637007330
KvKnr 67662897
BTWnr 136082269B02

Vragen via what'sapp mag natuurlijk ook .... neem anders een kijkje op onze link !!

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
Politie en deurwaarder doen inval bij Brinkman Trans Holland
Een deurwaarder heeft donderdagmiddag beslag gelegd transporteur Brinkman Trans Holland uit Emmen.

De inval startte om 14.00 uur.

Zelfs na een vonnis van de rechter komt Brinkman niet over de brug. De FNV won in februari een procedure over naleving van de cao, de inzet van Oost-Europese chauffeurs en handhaving van de rij- en rusttijden. Ook deed de vakbond aangifte tegen het bedrijf wegens sociaal-economische criminaliteit, waaronder uitbuiting en het vervalsen van loondocumenten.

Slechte verliezer


Omdat het bedrijf het vonnis van de rechter niet nakwam is de laatste maanden diverse malen beslag gelegd op bankrekeningen van het bedrijf. Dat had te weinig resultaat. Vandaag moet het geld van de chauffeurs veilig gesteld worden met fysiek beslag op goederen. Volgens FNV-vakbondsman Edwin Atema gaat het om een bedrag van om en nabij een ton. Goederen die volgens hem mogelijk in beslag kunnen worden genomen zijn vorkheftruck, auto's en andere goederen.

Brinkman-chauffeur Erik Meijer, aanwezig bij de actie: ‘We hebben er alles aan gedaan om de zaak netjes af te handelen. De rechter heeft geoordeeld en daar moet Brinkman zich aan houden. Maar Brinkman toonde zich een slecht verliezer. Mijn collega’s, iemand van de vakbond en ik werden bedreigd. Het bedrijf beschermde niet ons maar de bedreigers. Mijn collega’s en ik hebben de rechter daarom nu zelf verzocht onze arbeidsovereenkomsten te ontbinden. Als we ons geld straks hebben, hopen we met opgeheven hoofd bij een nette onderneming aan de slag te kunnen.’

Recht halen


Zijn collega Sebastiaan Westin kan er over meepraten. Beide schauffeurs zeggen in de afgelopen 3 tot 4 jaar niet volledig te zijn betaald door Brinkman. De twee hebben dit aangekaart bij hun werkgever, waarop schorsing en uiteindelijk ontslag volgde. De twee aanschouwen de actie met een gemengd gevoel. Meijer: 'Het is triest dat een persoonlijk voor ons klein geschil inmiddels is geëscaleerd tot deze politieactie. Maar aan de andere kant: we willen wel ons recht halen.'

Opdrachtgever IKEA


Brinkman vervoert voor IKEA planten van Nederland naar Scandinavië. Afgelopen december waren er in een aantal Europese landen al acties bij IKEA-winkels om aandacht te vragen voor concurrentievervalsing en uitbuiting bij de transporten van IKEA. De Europese vakbonden willen dat IKEA bij lokaal werk lokale arbeidsvoorwaarden toepast. Atema: ‘Brinkman is in de IKEA-keten beslist geen uitzondering. Hele delen van de keten zijn zo verrot als het maar kan en uitbuiting is de norm.’
Rechter: Emmer transportbedrijf moet ontslagen werknemers weer aannemen
Geplaatst op donderdag 13 april 2017 14:03
Emmen - De kantonrechter in Leeuwarden sommeert transportbedrijf Brinkman Trans Holland in Emmen om drie chauffeurs op straffe van een dwangsom van 10.000 euro weer gewoon hun werk te laten doen.

Ook moet het transportbedrijf uit Emmen met terugwerkende kracht loon uitbetalen. Dat meldde het FNV donderdag.

De vakbond voelt zich met de uitspraak gesteund in de strijd tegen de race naar beneden en is blij dat werknemers die voor hun rechten opkomen ook door de rechter worden gesteund.
Het bedrijf wil al langer af van de chauffeurs die voor hun rechten opkomen, gaf twee van hen zelfs ontslag op staande voet en stopte de loonbetaling. Twee weken geleden diende de rechtszaak, die door veel chauffeurs werd bijgewoond.
Cao niet nageleefd


Al langere tijd spelen er bij de IKEA-transporteur problemen met naleving van de cao en andere wetgeving. De inspectie deed in december al een inval en FNV won eerder een rechtszaak over het niet naleven van de cao en de rij- en rusttijdenwet en over de inzet van buitenlandse chauffeurs. Goede transportbedrijven hebben last van de valse concurrentie van bedrijven die zich niet aan de regels houden.
Vrachtwagenchauffeur Erik Meijer: 'Ik vind het jammer dat het twee keer nodig was om de juridische weg te bewandelen. We hebben nooit iets geks aan Brinkman gevraagd, alleen waar we recht op hebben. Ik ben blij met de uitspraak en hoop snel weer aan de slag te kunnen.' Collega Martin Swint: 'Deze zaak heeft de nodige impact gehad, ook op onze privélevens. We zijn belasterd en bedreigd, maar hebben nooit de handdoek in de ring gegooid. Nu de rechter ons voor de tweede keer in het gelijk stelt, gaan we er vanuit dat we snel weer aan het werk kunnen zonder verdere gekke fratsen.'

Werkgever bedreigt chauffeurs

Brinkman Trans Holland transporteert voor IKEA planten van Nederland naar Scandinavië en Engeland. Het bedrijf was niet gediend van vakbondsonderzoek naar cao naleving bij de Nederlandse chauffeurs en bij de chauffeurs uit Moldavië en Oekraïne die voor het bedrijf rijden. Er werden via e-mail en Facebook forse bedreigingen geuit tegen zowel de chauffeurs als een vakbondsmedewerker, waaronder enkele doodsbedreigingen. De bedreigingen werden in het vonnis door de rechter benoemd.
Bron