Bulgarije
POLEN
Hongarije
Hongarije

Een citaat uit een artikel van Flow. 7/9/2017

Nadat Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU zijn toegetreden, werden detacheringsregels ingevoerd als een middel om de levensstandaard in die arme landen op te krikken en dichter tot de onze te brengen. Dat is vrij goed gelukt. Dat de leef- en werkomstandigheden slecht zijn, nemen de meeste chauffeurs uit die landen erbij. Hoewel ze minder loon krijgen dan West-Europese chauffeurs, verdienen ze vier tot zes keer meer dan de andere werknemers in hun land. Het is doorbijten, maar voor hen rinkelt de kassa.

Dat legde die nieuwe lidstaten geen windeieren. Polen, bijvoorbeeld, telt nu 30.000 transportbedrijven, 200.000 (moderne) trucks en 300.000 chauffeurs. De Poolse regering verzet zich overigens met hand en tand tegen striktere detacheringsregels.

Domino-effect

Maar samen met de Oost-Europese vrachtwagens begonnen bij ons ook steeds vaker vrachtwagens rond te rijden van grote (West-Europese) multinationale transportgroepen. Zij haalden voordeel uit hun aanwezigheid in die landen. Door een domino-effect, moesten ook kleinere, lokale vervoerders dit spel meespelen: zij werden anders uit de markt van het internationale vervoer geduwd.

En dan begint het. Die kleinere en middelgrote bedrijven hebben meestal niet de economische en financiële kracht om een ‘echte’ transportfirma in Slovakije, Bulgarije of Roemenië op te richten. En ja, zij zijn overgegaan tot het oprichting van postbusbedrijven. De impact op de concurrentiepositie van de vervoerders die niet meedoen aan die beweging of die het spel correct spelen, was groot. Ook dit had een sneeuwbaleffect.

Hele artikel

http://www.flows.be/nl/opinies/opinie-iedereen-heeft-boter-op-zijn-hoofd
Europees commissaris Marianne Thyssen, bevoegd voor onder meer Werk en Sociale Zaken reist in oktober naar Roemenië om de regering daar onder meer aan te manen om strenger toe te zien op fraude. Thyssen wil ook dat gedetacheerde werknemers hetzelfde loon krijgen als de werknemers van het land waar ze tijdelijk werken. De minimumlonen in Slovakije schommelen rond de 500 euro per maand. Door allerhande premies verdienen de chauffeurs tussen de 1.500 en 2.500 euro per maand.

Attilah, de vrachtwagenchauffeur die naar zijn gezin terugkeert: "Soms verdien ik 2.000 of 2.500 euro per maand.
Een citaat uit artikel van VRT nieuws 6/9/2017

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/06/slovakije-transportsector/
Ontduiking rijtijdenbesluitEr is onderzoek gedaan naar fraude met identiteitskaarten en rijbewijzen. In Litouwen koop je voor 80 euro een rijbewijs. Uiteraard met bijpassende chauffeurskaart. Met 4 rijbewijzen zou je bijna non-stop kunnen rijden. Dat hiermee ook oneerlijke concurrentie wordt aangetoond is glashelder. Maar dat de veiligheid van de overige weggebruikers hiermee in het geding komt is net zo goed onacceptabel. Maar er is meer mis:

ADR diploma en Code 95 aantekening

Elke chauffeur is verplicht om binnen 5 jaar 35 uur nascholing te volgen als onderdeel van zijn groot rijbewijs. Dit is vastgelegd in de zogenaamde Code 95 aantekening op het rijbewijs. Het is een bewijs dat de chauffeur vakbekwaam is. Een Code 95 cursus loopt al snel in de honderden euro’s. Een ADR diploma is vereist om gevaarlijke stoffen te mogen transporteren. Een opleiding die pittig is en waaraan strenge eisen zijn verbonden. Ook deze diploma’s en aantekening zijn gewoon te koop. De veiligheid van overige weggebruikers komt hiermee echt in het geding. De investering voor Oost-Europese transporteurs is weinig. Als een rijbewijs maar €80,- kost zal de Code 95 aantekening een fractie hiervan zijn.

Gezondheid

Een goede gezondheid is een voorwaarde voor onze chauffeurs. Zonder een goede gezondheid geen vrachtwagenrijbewijs! Hiervoor dienen chauffeurs zich 5 jaarlijks te laten keuren door een arbo arts. Ondertussen laat het zich raden hoe het de Oost-Europese chauffeurs vergaat op een keuring. Als die er al is.

Een verziekte markt

De komst van Oost-Europese chauffeurs heeft Nederlandse chauffeurs, zelfstandige chauffeurs en transporteurs niets dan ellende gebracht. Oneerlijke concurrentie heeft al tot veel banenverlies en faillissementen geleid. En nog steeds hebben de inzet van Oost-Europese transporteurs en hun chauffeurs een negatieve invloed op onze economie en arbeidsmarkt. Een overheid die geen grip op deze situatie heeft, en misschien zelfs willens en wetens de andere kant op kijkt.
De forse toename van onveilige situaties op onze wegen kan alleen maar ongelukken veroorzaken.

Maar ook grote transportbedrijven zijn uitgeweken naar Oost Europa. Waarschijnlijk om ook hun bedrijf rendabel te houden. Deze verschuivingen hebben echter wel het gevolg dat ook Nederlandse bedrijven chauffeurs in kunnen zetten tegen lagere loonkosten. Op deze manier dragen Nederlandse transportbedrijven zelf bij aan het onder druk zetten van prijzen op onze eigen markt en economie. Een onbedoeld maar wel ongewenst effect.

De belangen om al deze verschijnselen aan te pakken zijn groot maar zeker niet voor iedereen gelijk. Zolang de transportsector en overheid geen gezamenlijke vuist maakt blijven deze verschijnselen zich voortdoen. Marktwerking heeft deze sector niet veel goeds gebracht. Het is niet meer dan legitiem om te zeggen dat de sector verziekt is.

Besteedbaar inkomen zal in veel gevallen hoger zijn als bij de westerse collega's dit doordat levensonderhoud goedkoper is !

Transporteffect interview
Op 26/8/2017

http://www.transporteffect.nl/De_verdiensten_van_een_chauffeur_in_Oost_Europa.html

Na ons interview volgt meer media.

Het begint duidelijk te worden dat chauffeurs van Oost-Europa het niet zo slecht hebben als men ons doet geloven.

Állásajánlat leírása

Minimum 2 éves tapasztalattal rendelkező kamionsofőröket keresünk konténeres, ponyvás és négykezes szerelvényekre akár azonnali kezdéssel anglián belüli fuvarozásra, angliai bejelentéssel. A munka típusa folyamatos, hosszú távú. A mindennapos munkához szükséges minimális angol nyelvtudás szükséges! Hazajárás 4/1hét vagy 6-8/2hét. Érvényes C+E jogosítvány, GKI kártya, tachográf kártya megléte kötelező. Angol jogosítvány megszerzése szükséges-ügyintézésben segítünk-. Fizetés nettó 500-550 £/hét. Jelentkezés, bővebb információ magyar és angol nyelven telefonon +447376141379 vagy az alábbi email címen : info@fatherbull.com  www.fatherbull.com
Beschrijving van de omschrijving

Wij zijn op zoek naar vrachtwagenchauffeurs met een minimum van 2 jaar ervaring in container, dekzeil en vierhandige armaturen, zelfs met onmiddellijke opstart voor Engeland zendingen met een Engelse aankondiging. Het type werk is continu, langdurig. De minimum Engelse taal die nodig is voor dagelijks werk is verplicht! Woonplaats 4/1 week of 6-8 / 2 weken. Valid C + E rijbewijs, GKI-kaart, tachograafkaart is verplicht. Het krijgen van een Engels rijbewijs is een must-have. Betaling is netto 500-550 £ / week. Aanvraag voor meer informatie in het Hongaars en Engels via telefoon +447376141379 of op het volgende e-mailadres: info@fatherbull.com
Állásajánlat leírása

Cégünk flottabővítés miatt keres ( 3 fő ) nemzetközi gépjárművezetői tapasztalattal rendelkező kollégát.

új és magas komforttal ellátott szerelvények: EURO 6  DAF
stabil háttér a biztos jövőképhez, tervezhető fizetéshez
fizetés nettó 450.000,- és 500.000,- között
kocsigazdás rendszer
családias hangulat
1-3 hét külföldön utána 1 hétvége itthon


TE vagy, akit keresünk! Jelentkezz mielőbb!

Cég címe: 8411 Veszprém Szövetkezet út 2
Beschrijving van de omschrijving

Ons bedrijf is op zoek naar een chauffeur voor internationale rijervaring (3 personen) voor uitbreiding van de vloot.

nieuwe en comfortabele uitrusting: EURO 6 DAF
een stabiele achtergrond voor een zekere visie en een plannenvergoeding
betaal netto tussen 450.000 en 500.000 fl (1700 euro netto per 3 weken)
wagen systeem
huiselijke sfeer
1-3 weken in het buitenland na 1 weekend thuis


U bent degene waarnaar wij zoeken! Log in zo snel mogelijk.

Bedrijfs Adres: 8411 Veszprém Szövetkezet út 2
Jelentkezés az állásajánlatra

Elvárásaink:
C / E kategóriás vezetői engedély
érvényes GKI
digitális tachográf kártya
gyakorlat
Járműparkunk:
MB Actros, DAF XF, MAN és Renault T EURO 6-os, nyergesvontatók (érvényes garanciával, max. életkor 2 év)
járműveink mindenféle automata útdíjfizető készülékekkel fel vannak szerelve
Munkarend:
indulás / érkezés tóalmási telephelyünkről és -re, itt kell átvenni a járművet, nincs "kisbuszos" kiutaztatás
heti / két heti fordulókkal
minden sofőrnek állandó jármű
kiszámítható munkavégzés
érdekegyeztetés / családias légkör
Fuvarfeladatok:
Magyarországról induló és érkező fuvarfeladatok végzése ponyvás, nyerges szerelvénnyel
sok ismétlődő, állandó munka
fő célországok: DE, FR, GB, DK, AT, BENELUX
Bérezés:
60 Euro / nap külföldi napidíj
induláskor vagy érkezéskor belföldi rakodás esetén 15 / 15 Euro fel- és lerakónként
munkába járási hozzájárulás 9 Ft/km
minden hónap 10-éig pontosan kifizetve
Jelentkezés telefonon a 06 29 800 435 vagy 06 29 800 434 telefonszámokon hétköznap 8-17 óra között, vagy e-mailben a cmr@toalmas.com-ra küldött önéletrajzzal.
Aanvraag voor de baanaanbieding

Onze verwachtingen:
C / E rijbewijs
geldig GKI
digitale tachograafkaart
praktijk
Onze voertuigen:
MB Actros, DAF XF, MAN en Renault T EURO 6, trekkers (met geldige garantie, maximale leeftijd van 2 jaar)
Onze voertuigen zijn uitgerust met allerlei automatische toluitrusting
Work Order:
vertrek / aankomst van onze petting plant en verder, het voertuig moet hier worden genomen, geen "minibus" reis
wekelijkse / twee wekelijkse rondes
elke bestuurder heeft een permanent voertuig
voorspelbaar werk
interesseverzoening / familiale sfeer
Freight Verantwoordelijkheden:
Uitvoeren en aankomen uit Hongarije met dekzeilen en zadelkoppelingen
er zijn veel herhalende, vaste banen
belangrijkste bestemmingen: DE, FR, GB, DK, AT, BENELUX
compensatie:
60 Euro / dag buitenlandse dagtoeslag
bij opstarten of bij aankomst thuis 15/15 euro voor het laden en lossen
arbeidsvergoeding is HUF 9 / km 0,03 euro per km.( 1000 km plus minus 30 euro)
nauwkeurig betaald per 10e van elke maand
Zet op telefoon 06 29 800 435 of 06 29 800 434 op weekdagen van 8 uur tot 17 uur of per email naar cmr@toalmas.com
 
"Инса транс" ООД е фирма извършваща международен транспорт на товари в Западна Европа.
Член е на съюза на международните превозвачи.
Във връзка с разширяване на дейността си, фирмата търси Шофьори с категории C+E.
- Отлично и навременно заплащане без скрити условия, необвързано с изминати километри.
- 1900 евро - чисто възнаграждение.
- Опит като международен шофьор е задължителен.
- Работата е постоянна.
- Подсигурена квартира за сметка на фирмата.
- Транспорта да базата в Испания е за сметка на фирмата.
Търсим и предлагаме коректни и лоялни отношения.
Кандидатите да изпращат автобиографии (CV) с информация за предишни работи.
Одобрените ще бъдат поканени на интервю
"Insa Trans" Ltd is een bedrijf actief in het internationale goederenvervoer binnen West-Europa.
Hij is lid van de vereniging van internationale carriers.
In verband met de uitbreiding van haar activiteiten, is het bedrijf op zoek naar chauffeurs Categorie C + E
- Goede en tijdige betaling zonder verborgen voorwaarden niet verwant aan kilometers.
- 1900 euro - nettoloon.
- Ervaring als een internationaal rijbewijs is verplicht.
- Het werk is constant.
- Veilige huisvesting ten koste van het bedrijf.
- transport base in Spanje ten koste van het bedrijf.
Wij zoeken en bieden een eerlijke en loyale relaties.
Kandidaten kunnen CV (CV) te sturen met informatie over eerdere werk.
Goedgekeurd, zullen worden uitgenodigd voor een gesprek
ENKELE VOORBEELDEN (ONKOSTENVERGOEDING KOMT ER VAAK NOG BIJ.)
bron ondernemerspartij nl

Salaris Niveau in verschillende landen let wel levensonderhoud goedkoper dan west Europa dus meer koopkracht.

Onkostenvergoedingen per dag variëren tussen 30 en 60 euro
Onderaan 5 voorbeelden met advertenties voor werving chauffeurs
Reacties facebook
Jan  Er is maar 1 manier om het transport weer gezond te maken en dat is gelijk voor elke lidstaat van de EU, om te beginnen, een oude regel weer aktief maken zijnde, de lange twee wekelijks rust van 45 aaneengesloten uren verplicht op standplaats van het bedrijf. Vrachten die bijvoorbeeld in Nederland aangeboden worden naar bijvoorbeeld Spanje mogen alleen gereden worden door een bedrijf uit de NL of ES en de door tussen gelegen landen, retourvracht alleen richting standplaats, als deze twee dingen zouden gelden in de gehele EU is het hele probleem in de transportsector opgelost en gaat iedereen weer een normale boterham verdienen. Bovendien is een dergelijke regel makkelijk controleerbaar en voor een ieder gelijk, Nederlandse bedrijven hoeven niet meer op buitenlandse kentekens te rijden om het hoofd boven water te houden, concurrentie is voor elke lidstaat gelijk dus niemand kan nog zeuren, de oostblokkers zijn dan ook om de veertien dagen thuis zoals het hoort, eigenlijk onbegrijpelijk dat een dergelijke regeling niet allang ingevoerd is.

Jan Dat er in de voormalige oostblok landen rijbewijzen, chauffeursdiploma's en codes 95 voor een habbekrats te koop zijn is al vele jaren bekend en is ook zeker te zien onderweg, in middels is het kennelijk ook bij de hoge heren van Europa bekend en daarom is het mega asociaal dat daar helemaal niets aan gedaan wordt terwijl dat juist de landen zijn die het transport kapot gemaakt hebben, de Nederlandse chauffeurs als ook vele Belgen, Duitsers, Italianen, maar ook Spanjaarden worden daardoor de WW ingedrukt omdat er voor de bedrijven niets meer te verdienen valt, vrachtprijzen gaan onderhand maandelijks omlaag terwijl de kosten stijgen, Duitsland en Frankrijk hebben al een minimum looneis aan buitenlandse chauffeurs gesteld die in die landen moeten laden en lossen, uiteraard was onder andere Polen de eerste die moord en brand schreeuwde toen deze eisen ingesteld werden, gaan we nou eindelijk eens inzien dat waar ze in Europa bezig zijn met broodroof van de westerse chauffeurs en de bijbehorende bedrijven


Eric Willemse Prachtig gekopieerd van een duits onderzoek van enkel maanden geleden. Dit noem je volgens mij zelf verheerlijking🤔................ons interview zeggen ze

Chauffeursnieuws.com Heb jij een linkje?

Eric
Stond een paar maand geleden in een duits transportblad.....volgens mij Fernfahrer magazin. En onlangs was er een hele Duitse TV uitzending omtrend dit onderwerp......dus niets nieuws dat onderzoek

.Johan
Belasting in Bulgarije bedraagt 10%, zowel particulier al zelfstandige. Ik als gepensioneerde ben vrijgesteld van belasting. Waarom denk je dat hier zoveel Nederlanders en Belgen wonen. Je moet tegenwoordig gek zijn om meer dan de helft van je loon te laten stelen door de staat.

Wim
Ik roep dit al jaren.
Die mensen willen ook geen andere levensstijl.
Voorheen had iedereen daar een huis van de staat.
En later konden zij hun huis voor weinig of niets kopen.
Ik heb met geen enkele Roemeense chauffeur medelijden.

Sander-Angela
Iedereen wil dat lonen gelijk getrokken worden...gebeurd dat...is het weer niet goed...'want ze houden meer over in de maand'?
Jullie zijn echt allemaal van t padje af he als je dat nu pas bedenkt 🙈

Lars
Joh, brood kost misschien 0,50ct hypotheek van 300,- Loon bestaat voor een groot deel uit onkostenvergoedingen waarover geen belasting betaald wordt enz,enz....

Aleks
Dat is niks nieuws toch. Het gaat er hem om dat het overgrote deel van het "loon" bestaat uit premies en vergoedingen. Daarop worden geen taksen of sociale bijdragen geheven en dat is het probleem.


Jan
Daarom snap ik ook niet dat Nederlandse vakbonden zich zo druk maken hierom.....

Glenn
Heb toch al vaker Poolse chauffeurs gesproken over hun loon en dat zit dan rond de 1000 euro per maand.

Rob
Dit is Polen. In Polen stijgen de lonen de laatste jaren aardig. Daarom zijn er in Nederland steeds minder en komen de Hongaren en de Bulgaren.

Rob
En Brussel blijft het ontkennen
Zoooooooo leuk joh

Johnny  Je bedoeld dat ze fraude plegen ? Dat doen ze in Oost-Europa toch niet

Gert
List en bedrog?


Menno
Ik wil ook zwart werken!!
#ZoektEenBaas


Marc
Delfosse alemaal naar daar gaan wonen en werken

Basis salaris laag
KENNIS IS   MACHT !

TRANSPORTEFFECT

INDEX