KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
 
STAAT HET CNV ALLEEN

? ?(Vakantieloon is mogelijk te laag)
Artikel CNV 8/11/2017
Update 10/11/2017 14.30 De Unie

De vakbeweging De Unie heeft ons ondertussen laten weten dat men in beraad is en zorgvuldig de mogelijkheden onderzoekt.
De Unie vertegenwoordigt daarbij ook andere sectoren in het bedrijfsleven.
www.unie.nl

Op 16/11/2017  heeft het FNV ook aangegeven dat men mee gaat met de argumenten die het CNV aangegeven heeft.

09/11/2017
Zoals de meeste beroepschauffeurs nu wel weten heeft de heer T. van Rijssel van de Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) de aanval geopend op de werkgevers omtrent vakantie-uren!

Transporteffect is zeer verbaasd dat dit zonder de vakbewegingen De Unie en FNV is gebeurd.

Wij hebben contact opgenomen met de onderhandelaars van De Unie en FNV die voor ons aan de tafel zaten tijdens de afgelopen CAO onderhandelingen. Echter, deze twee heren kunnen/willen geen standpunt innemen of officieel commentaar geven op dit moment !

Uiteraard betreuren wij dit en het geeft aan dat men er geen raad mee weet omtrent de actie van het CNV.

Het geeft in onze ogen ook aan dat deze kwestie geen gesneden koek is.

Simpel gezegd begrijpen wij uit alle berichtgevingen, dat het gaat om een Europese gerechtelijke uitspraak uit 2011, dat men hetzelfde netto loon moet ontvangen als men werkt of als men vakantie heeft. (als het structureel is). Mocht het CNV hier een punt hebben dan kan hier tot 5 jaar terug aanspraak op worden gemaakt.
Het zal ook het geval zijn bij meerdere sectoren bijv. vertegenwoordigers en beroepen met onregelmatigheidtoeslagen.

In de transportsector gaat het om enorme bedragen en men kan er naar ons inziens vanuit gaan dat veel transportondernemers een financiƫle klap als deze niet zullen overleven met de huidige concurrentiestrijd. Als gevolg hiervan komt de markt nog verder open te liggen voor buitenlandse vervoerders.

Het CNV heeft aan Transporteffect aangegeven dat NIET-leden ook gebruik kunnen maken van de voorbeeld brief op deze link.
https://www.cnvvakmensen.nl/-/media/files/sectoren/beroepsgoederenvervoer/voorbeeldbrief-beroepsgoederenvervoer.pdf?la=nl-nl&hash=0B2FDC943D9FE14AE79CCE340755062C47BC0699

Het advies van Transporteffect is dat u beter de proefprocessen en de aankomende ontwikkelingen kunt afwachten, voordat u uw werkgever tegen de haren in gaat strijken, door een claim over de afgelopen 5 jaar in te dienen.

Mocht dit uitdraaien op een gelijk van het CNV dan gaat Transporteffect er vanuit dat er een compromis wordt afgesloten, zodat werkgevers niet er aan onderdoor gaan.


Met vriendelijke groet,


Team Transporteffect

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken