KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
 


Sience Fiction is dichterbij dan ooit.

Van een beroepschauffeur wordt onderhand verwacht dat men een expert is op computertechnologie.

Technologie bedrijven kunnen hun geluk niet op en de auto- en vrachtwagenbranche wordt meer en meer gedwongen om over te gaan op zogenaamde elektronische hulpmiddelen.

Transporteffect ziet deze ontwikkeling als een probleem in razendsnel tempo op ons afkomen.

De beslissing van de mens en het analytisch vermogen wordt aan de zijlijn gezet. Miljoenen voertuigen worden in de toekomst van allerlei zogenaamde ”hulpmiddelen” voorzien.

Voertuigen zitten nu al vol met chips die allerlei functies hebben, van oliepeil, remvloeistof, bandenspanning, deurvergrendeling tot aan de weersomstandigheden aangepaste verlichting. Duurdere modellen auto's bevatten al snel zesduizend verschillende halfgeleiders, waarbij op afstand hele rapporten kunnen worden opgevraagd.

Bij vrachtwagens zien we dat het al verder gaat. Afgelopen week nog een ongeval doordat ongevraagd het automatisch remsysteem in werking trad. Deze situaties staan niet op zichzelf en komen vaker voor.

Elektronische storingen komen ook vaker voor waar een bestuurder machteloos tegenover staat.

In het programma Cyberwar ( http://m.imdb.com/title/tt5971920/) wordt duidelijk gemaakt dat elektronische systemen altijd ongewild te infiltreren zijn. Men zal maar naast je rijden en de controle overnemen van het voertuig die je bestuurd. Het is nu al een nachtmerrie als een voertuig beslissingen neemt waar men niet op bedacht is, voor zowel de bestuurder als het overige verkeer.

Transporteffect is van mening dat het vergroten van de kwaliteit voor het behalen van het rijbewijs, in alle lidstaten, meer invloed zal hebben op het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Straling

Vrachtwagens zijn anno 2017 al één grote bron van straling met tolkasten boardcomputers, fleetboxen, telefoons enzovoort. In de toekomst zal dus een snelweg een en al data ontvanger en zender worden, voor zover dat nu al niet het geval is.

Helaas zullen we pas na verloop van tijd zien wat voor invloeden dat heeft op de mens.

Elektrisch rijden

Het Europese Hof en verschillende organisaties sturen aan op elektrisch rijden, maar we kunnen ons gelijk afvragen hoe het zit met het elektrisch veld rond de wagen ?

Is productie en korte levensduur van de accu's minder belastend voor het milieu?

Jarenlang krijgen we te horen dat het opwekken van energie erg milieu belastend is, maar hoe zit het dan als miljoenen voertuigen op stroom gaan rijden ?

Deze vragen en meer, ontpoppen bij ons en we vragen ons af of dit "de oplossing” is die men ons wil laten geloven.

Een voorbeeld is autofabrikant Tesla.

Als we de digitale wereld induiken zien we veel onduidelijkheid en tegenstrijdige berichten, waar het gaat om aandrijving compleet op stroom. Het belasten van het milieu, maar ook de voordelen worden over het algemeen sterk in twijfel getrokken, uitgaande van een gemiddelde oplading van een auto, die ruim 15 uur nodig heeft voor een bereik van 480 km.

Dus voor vrachtwagens zal elektrisch rijden voorlopig geen werkelijkheid worden.

Autonoom rijden

Ook aan dit fenomeen worden miljoenen aan belastinggeld verspild.

Autonoom rijden oftewel een zelfrijdende auto, die zelf kan accelereren, remmen en sturen, zal hoogstwaarschijnlijk nooit storingsvrij kunnen opereren. Bij teveel schakels kunnen er problemen voorkomen en zal autonoom rijden voorlopig alleen op afgesloten terreinen mogelijk zijn.

Hierdoor zien wij ook geen reden om momenteel in deze berichtgeving mee te gaan.

Tot slot willen wij aangeven dat politiek en het Europese Hof naar onze mening eerst de problemen moet oplossen die nu aan de orde van de dag zijn !

Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect
Computer op wielen !

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken