Daimler wil zijn autonome vrachtwagens testen in Duitsland

Daimler wil zijn autonome vrachtwagens testen in Duitsland

Na tests in de Verenigde Staten, wenst Daimler zijn semi-autonome vrachtwagens in Duitsland te testen, zodra de fabrikant groen licht van de autoriteiten ontvangen heeft.

Daimler groep test sinds twee maanden zijn Freightliner Inspiration Truck op de snelwegen van Nevada, in de Verenigde Staten, en heeft recentelijk bekend gemaakt zijn semi-autonome vrachtwagens onder reële omstandigheden op de Duitste autowegen te willen testen. Volgens Wolfgang Bernhard, directeur van de afdeling vrachtwagens en bussen bij Daimler, is het wachten alleen nog op groen licht van de Duitse autoriteiten, waarna de tests binnen enkele weken uitgevoerd kunnen worden. De vrachtwagens zullen eerst in Bade-Wurtemberg getest worden, waarna ze uitgebreid zullen worden naar het nationale snelwegennet.

Massaproductie over twee à drie jaar

Met uitzondering van DAF, die momenteel in Nederland de Eco-Twin, twee coöperatief rijdende trucks, aan het testen is, loopt Daimler voor op zijn concurrenten. De Duitse fabrikant heeft in 2014 zijn vrachtwagen Mercedes Future Truck in Duitsland getest, maar op een afgesloten snelweg. Volgens Wolfgang Bernhard, die bekend heeft gemaakt dat het project afgelopen winter vertraging heeft opgelopen, vanwege het feit dat een aantal ingenieurs van Daimler naar Apple is overgestapt, is de technologie voor semi-autonome vrachtwagens nu zo goed als af, en moeten er alleen nog wat laatste aanpassingen uitgevoerd worden. De massaproductie zou zelfs al over twee à drie jaar van start kunnen gaan.

Een automatische piloot om het aantal ongevallen te verlagen

De semi-autonome vrachtwagen is uitgerust met een aantal camera’s die geïnstalleerd zijn in de voorruit en een radarsysteem in de bumpers, waardoor de chauffeur het stuur en de autopedalen op de snelweg kan loslaten. Als het Highway Pilot systeem niet meer operationeel is, beschikt de chauffeur over 20 seconden om de besturing weer in eigen handen te nemen. “Onze technologie helpt bij het verminderen van het aantal ongelukken, verbetert het brandstofverbruik, vermindert files en beschermt het milieu” aldus Wolgang Bernhard, die ons eraan herinnert dat « 97% van de ongevallen het gevolg is van een menselijke fout ».
Het gebruik van een automatische piloot is zeer geschikt in de Verenigde Staten, waar, volgens Daimler, vrachtwagenchauffeurs gemiddeld 50% meer rij-uren maken dan in Duitsland. Autonome vrachtwagens zonder chauffeur worden daar trouwens al op privéwegen getest, bijvoorbeeld in de mijnen van Rio Tinto. Volgens autofabrikanten zouden autonome voertuigen vanaf 2020 massaal op de markt moeten verschijnen.

Reacties