De waarschijnlijke redenen van de Blokkade’s in Belgie.

Chauffeursnieuws

De waarschijnlijke redenen van de Blokkade’s in Belgie.

Hier is de aankondiging van de gebeurtenis verzonden officieel aan de pers: we informeren u over de actie: “recht in de muur!

Gebeurtenis agenda gelanceerd in heel Wallonië door Nicky Fabrice de Villers-le-Bouillet, vandaag om 17.00 uur, om te protesteren tegen de inwerkingtreding morgen kilometer belasting.

De verschillende acties zijn in heel Wallonië voorzien.
De claims zijn: • toename van problemen van onveiligheid van de bestuurders in parkeerplaatsen te wijten aan een verouderende infrastructuur en overbelasting van buitenlandse voertuigen.
• Verlaag de privacy van bestuurders die 24 h op 24 h wordt gevolgd door de Controledienst voor de belasting en verhoging van hun angst voor intimidatie tijdens de controles langs de weg, meer en meer.
• Afname van de kwaliteit van leven op het werk voor het stuurprogramma omdat hoe de baas gaat om te slapen, zonder toename van stress met deze nieuwe lasten te houden en hoe niet overeen met deze stemming en deze angst voor de chauffeurs. toename van de dislodgement van de stuurprogramma’s voor de economie op de belasting voor de terugweg die weer in extra kosten naar de gebruiker resulteren zal.
Wat zal de morele en familie bestuurders welzijn sterk verminderen.
• Toename van dumping sociale (al groeiende) omdat loonbelasting voor Belgische bazen zijn teveel.
• Toename van ongevallen en problemen voor de omwonenden op secundaire wegen die chauffeurs aan het verminderen van de kosten die deze nieuwe standaard zal nemen.
• Hoe te handhaven zijn truck op tijd voor de technische controle als toename van de reeds enorme ladingen in kleine bedrijven?
• Hoe werkt accepteren buitenlandse bedrijven in België met een niet-betaling van belastingen, belastingen op dezelfde manier als Belgische bedrijven?
• Hoe is dat: een buitenlandse chauffeur betaalt momenteel €8 te steken van het land en de morgen, zal zij dus 4 X meer.
Een Belgische bestuurder zal betalen, ondertussen 11 X meer dan de prijs van een “Eurovignet” (dat moet in ieder geval nog betalen).
• Vermindering van de cashflow in kleine bedrijven die al moeite hebben om te krijgen.
• Terughoudendheid van banken aan vervoerders die vaak tijdens een niet-betaling van de BTW, de sociale wetgeving of andere blokkeren toegang tot aangaan en geordende vangsten op de klant die zijn veroorzaakt door een gebrek aan vertrouwen tussen de verschillende partijen.
• Het doel is het sluiten van alle kleine vervoer en laat u het veld open voor grote bedrijven die toch genoten van fiscale voordelen voor bedrijven grondwetten in andere landen en die hebben dus niet betaalde belastingen naar de België.

Vertaald door google Translate.

Reacties