Getuige van straatroof gezocht Etten-Leur

Getuige van straatroof gezocht Etten-Leur

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op de Liesbosweg. Gebleken is dat een vrachtwagenchauffeur ingreep, waardoor de vier daders op de vlucht sloegen

Een 14-jarige jongen uit Etten-Leur werd woensdagmiddag 16 september 2015 rond 16.30 uur belaagd door vier jongens die voor hem fietsen. Bij de kruising Liesbosweg – Lage Bremweg werd hij tegen gehouden. Het slachtoffer moest vervolgens klappen incasseren, waarbij de daders om geld en zijn telefoon vroegen.

Een nog onbekende vrachtwagenchauffeur greep in. Hij bracht zijn rode vrachtwagen tot stilstand en riep via het open raam dat de daders moesten stoppen. Het viertal ging er toen vandoor richting Lichttorenhoofd. Ze hadden niets buit gemaakt. Wel had het slachtoffer een gebroken neus opgelopen. Hij deed het afgelopen weekend aangifte van de straatroof (poging).

In zijn verklaring spreekt de aangever over twee Nederlandse jongens en twee jongens van vermoedelijk Marokkaanse origine. Alle vier in de leeftijd van circa 15/16 jaar oud. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. De rechercheurs willen graag in contact komen met de nog onbekende vrachtwagenchauffeur. Wellicht kan zijn getuigenis meer duidelijk in de zaak geven. Hij reed in een voornamelijk rode vrachtwagen met witte accenten. Het betrof een lange vrachtwagen die vanuit de richting Breda richting Etten-Leur reed via de Liesbosweg.

Reacties