KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Chauffeurs eisen veiligheid !! VACATURES (logistiek en transport) ChauffeursNieuws Vrienden van Chauffeursnieuws TRANSPORTEFFECT NL Beroepschauffeurs Preventie Groep

FACEBOOK GROEPEN

CHAUFFEURSNIEUWS 2.0
Datum 20 april 2018
Op dit filmpje is duidelijk te zien dat de man de handrem aantrekt !
Toch is het mogenlijk dat de wagen voor een tweede keer weer de wagen gaat rollen.

Een vonk had hier tot doden en gewonden kunnen lijden.
Update Pagina
Handrem vervolg deel 2.

(Na meer informatie van reacties, monteurs en garagebedrijven)

De handrem bij de vrachtwagen blijft vragen oproepen vooral omdat 1 keer falen al desastreuze gevolgen kan hebben met doden tot gevolg.

Wij hebben de reacties gelezen op het artikel deel 1 en wij vinden dat er vrij laconiek op wordt gereageerd. (klik bovenaan voor deel 1 en de reacties)

Men zegt vaak dat een falende handrem niet mogelijk is omdat die op lucht werkt.
Voor ons is het belangrijkste punt de bediening en niet het systeem op zichzelf.
Uiteraard gaat het op lucht en als er geen lucht is dan is de rem ook geactiveerd.
Dit feit is ook niet het punt wat we willen aangeven, maar we zijn meer bezorgd over de verschillende systemen hoe de handrem bediend wordt. (mechanisch en elektronisch)

Bij een APK keuring zou naar het systeem gekeken moeten worden op het functioneren van het systeem.

Een APK keuring zal altijd een moment opname zijn en daarbij wordt de bediening niet van binnen bekeken op corrosie of slijtage.
Daarbij zijn de in de verschillende lidstaten de keuringprocedures anders, maar de vrachtwagen rijden wel in alle lidstaten.

Bij controle zal men de rem aantrekken en als deze blijft hangen is de conclusie dat de werking goed is. Dit controlemoment is bij een wagen in rust is en niet met  bewegingen die gepaard gaan met laden en lossen.

Het baart ons zorgen dat er vrij makkelijk over gedacht wordt, terwijl de gevolgen al bij één keer falen niet te overzien zijn.

Er is geen backupsysteem !

De vrachtwagenindustrie is machtig en zal ook moeilijk toegeven of aandringen op onderzoek bij ongevallen, waarbij een falende handrem de oorzaak zou kunnen zijn.
Men zal al snel roepen dat de chauffeur de handrem vergeten is, hetgeen een onjuiste  conclusie en/of speculatie is en niet de feitelijke waarheid.

Ook zijn er berichten binnen gekomen dat mensen wel ervaringen hebben dat de handrem losschiet en het zal op ze minst aandacht moeten krijgen zeker omdat er ook producten worden vervoerd die bij ontbranding ervan tot vele doden kunnen lijden.

We hebben ook gesproken met verschillende garagebedrijven en men heeft ons gewezen op het feit dat de elektronische bediening NOG gevoeliger is voor STORINGEN !

De eisen waaraan dit systeem moet voldoen zijn ook onduidelijk en dus moet men vertrouwen op het woord van de leverancier omtrent veiligheid.
Dat er storingen plaats kunnen vinden is duidelijk als men de instructies leest die bedoeld zijn voor de monteurs. (Link)

Conclusie Transporteffect en Chauffeursnieuws.

Het is zeer verontrustend dat chauffeurs er te makkelijk over denken en meer het idee hebben dat zolang het mij niet gebeurd dan zal het systeem goed functionerend zijn.
In de huidige tijd moet het bedenken en inbouwen van een backup-systeem mogelijk zijn.

Garagebedrijven en organisaties zouden dit ook moet aankaarten.

Nabestaanden moeten altijd een onafhankelijk onderzoek eisen als men vermoedt dat een falende handrem de oorzaak was van het ongeval.

De vrachtwagenindustrie moet ook verantwoordelijk kunnen worden gesteld, hetgeen reeds gebruikelijk is in de luchtvaartindustrie.

De verschillende systemen die worden gebruikt en de verschillende leveranciers zou teruggebracht kunnen worden naar één universeel systeem.

Gaarne wederom reacties zodat wij dit op onze beurt weer door kunnen spelen om druk te zetten op de nodige acties.
Wij willen betrokken partijen overtuigen dat de schuld niet altijd bij de vrachtwagenchauffeur in de schoenen kan worden geschoven.

Geen vrachtwagenchauffeur wil namelijk onterecht op zijn geweten hebben dat het wegrollen van een vrachtwagen tot vele doden kan leiden.


Met vriendelijke groet,


Transporteffect Chauffeursnieuws