“Identificatie van lichamen Frans busongeval zal 3 weken duren”

“Identificatie van lichamen Frans busongeval zal 3 weken duren”

De Franse autoriteiten zijn gestart met de identificatie van de slachtoffers van het busongeluk in Puisseguin. Daarbij kwamen gisteren zeker 43 mensen om het leven.

“De identificatie van de lichamen zal zeker 3 weken duren”, klinkt het.
Het rijvak waarop het ongeluk gebeurde is nog altijd hermetisch afgesloten, zodat het parket zijn werk kan doen. “Er zijn reeds drie mensen officieel verhoord: de buschauffeur, de vader van de vrachtwagenchauffeur -hij is ook de eigenaar van de vrachtwagen- en de automobilist die mensen kon redden”, vertelt VRT-journalist Steven Decraene vanuit Petit-Palais.

“Het staat intussen vast dat de bus jonger is dan 5 jaar, dat het wegdek wellicht nat was en dat er bladeren op het wegdek lagen. Er wordt nu ook nog gekeken naar de tachograaf voor de snelheid en de kilometerstand van beide voertuigen. Daar is tot nu toe geen uitsluitsel over.”

Een speciaal team van een dertigtal agenten en speurders heeft de hele nacht doorgewerkt om de lichamen te bergen en om DNA-stalen te nemen en gebitsanalyses te doen. “Het gaat trouwens om dezelfde mensen die een paar maanden geleden de slachtoffers van Germanwings moesten bergen.”

Reacties