IJsselbrug Doesburg op 23 februari om 05.00 uur weer open

IJsselbrug Doesburg op 23 februari om 05.00 uur weer open

Op 23 februari om 05:00 uur gaat de IJsselbrug weer open voor auto-, vracht- en landbouwverkeer.

Aanvankelijk zou de brug vier dagen eerder open gaan. Het slechte weer en de harde wind van de afgelopen weken hebben tot deze vertraging geleid.

In de periode van maart tot april wordt het betondek van het fietspad richting Doesburg vervangen. Van mei tot en met juli worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan het bovenste deel van de boogconstructie, boven de hoofdrijbaan. Uiterlijk eind juli is het werk klaar en kan de brug weer 30 jaar mee.

Hinder

Van maart tot en met juli is het fietspad op de brug richting Doesburg afgesloten. Fietsers kunnen dan in twee richtingen gebruik maken van het fietspad richting Dieren. Fietsers richting Doesburg kunnen oversteken bij de hiervoor ingerichte tijdelijke oversteekplaats.

Voor de schilderwerkzaamheden aan de boog in mei tot en met juli is een tent nodig. Om deze tent te kunnen opbouwen en afbreken zijn twee weekendafsluitingen nodig. De precieze data van deze weekendafsluitingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.

Reacties