Interne Logistiek Plein nieuw onderdeel BedrijfsautoRAI 2015.

Interne Logistiek Plein nieuw onderdeel BedrijfsautoRAI 2015.

De komende editie van de BedrijfsautoRAI zal een breder aanbod laten zien dan tot dusver.

Naast een compleet aanbod van producten en diensten voor het wegtransport wordt op de beursvloer en in kennissessies aandacht besteed aan de proceskant van goederenvervoer en de rol van wegtransport binnen de keten. Deze beursverbreding komt met name tot uitdrukking op het zogeheten ‘Interne logistiek Plein’. Op dit plein, direct bij de entree in hal 1 gesitueerd, kan de bezoeker interactieve demonstraties volgen en informatie verkrijgen op het gebied van laden en lossen, warehousing, (mobiel) intern transport en order picking.

Verladersorganisatie EVO is nauw betrokken bij de invulling van het plein. BedrijfsautoRAI 2015 wordt van 20 tot en met 24 oktober gehouden in de RAI Amsterdam.

Interne logistiek als belangrijke toevoeging

Veel transporteurorganisaties breiden hun (logistieke) dienstverlening steeds verder uit. Zij doen meer en meer warehousing, logistiek en distributie in opdracht van verladers of retailers. Naast het zo efficiënt mogelijk organiseren van de transportopdracht komt er voor hen ook een belangrijk stuk interne logistiek om de hoek kijken. Denk hierbij aan goedereninslag, – opslag, -uitslag, orderverzamelen, om- en verpakken en meer. Goed georganiseerde externe logistiek is direct afhankelijk van de juiste interne logistieke inspanningen. BedrijfsautoRAI zal in samenwerking met contentpartner EVO een speciale ruimte op de beursvloer creëren om ook dit belangrijke onderdeel binnen de logistieke keten te laten zien. Johan Kerver, Senior Manager EVO: “Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn, van de groothandelaar in verf tot het Europese distributiecentrum van een lampenfabrikant. Deze magazijnen vormen vaak het vertrek- en aankomstpunt van allerlei producten. Omdat interne en externe logistiek voor veel bedrijven dus onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is het Interne Logistiek Plein een logische verbreding van het aanbod op de BedrijfsautoRAI”. Roelant Groen, beursmanager van de BedrijfsautoRAI, vult aan: “Vanuit de deelnemers en bezoekers kregen we vaak de vraag gesteld waarom er weinig aandacht was voor interne logistiek op de BedrijfsautoRAI. Met dit plein willen we inzicht krijgen welke elementen van interne logistiek goed passen bij de beurs en welke wat minder. Dit als opmaat naar de 2017 editie”.

Interactieve demo’s

Op het Intern logistiek Plein dat zich direct bij de ingang van de beurs in hal 1 bevindt, treft de bezoeker een nagebootst magazijn waarop een logistiek parcours is uitgezet. Op dit interactieve demo-plein kan de bezoeker zien en beleven hoe de koppeling verloopt tussen intern en extern transport. Onder begeleiding van intern transport experts kunnen bezoekers ervaren hoe het is om vanuit een magazijn producten verzendklaar te maken. Door zelf op de heftruck te stappen ervaart de bezoeker dat wat soms makkelijk lijkt, in de praktijk best wel eens een uitdaging kan zijn. Verschillende partners van EVO zijn met hun nieuwste tools op het gebied van interne logistiek op het plein aanwezig waaronder een slimme AGV (onbemande heftruck), een dock board en automatische losser. Ook kan de bezoeker de werking zien van een mini Warehouse Management Systeem (WMS) met een orderpick app voor de smartphone.

BedrijfsautoRAI 2015

De BedrijfsautoRAI vindt plaats van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 oktober 2015 in RAI Amsterdam. De BedrijfsautoRAI wordt georganiseerd door RAI Amsterdam onder auspiciën van RAI Vereniging. TVM verzekeringen is hoofdsponsor van de beurs. Meer informatie is te vinden op www.bedrijfsautorai.nl. BedrijfsautoRAI is ook te volgen op Twitter (@bedrijfsautorai) en op Facebook.com/bedrijfsautorai.

Reacties