Jan de Rijk Logistics neemt 7 DAF’s in gebruik

Jan de Rijk Logistics neemt 7 DAF’s in gebruik

Jan de Rijk Logistics nam 7 nieuwe DAF’s in gebruik. Voor het bedrijf geen heel bijzondere gebeurtenis, ware het niet dat het hier bijzondere voertuigen betreft.

De levering bestaat namelijk uit 5 fluisterstille DAF CF’s en twee speciaal omgebouwde DAF XF 6×2 3-assige Low Deck FTP trekkers.

DAF Low Deck XF 6×2
Met de twee speciaal door GINAF aangepaste Low Deck XF 6×2 -trekkers heeft Jan de Rijk Logistics een primeur. Ze zullen worden ingezet bij de speciale divisie die motoren transporteert voor de luchtvaartsector. De Low Deck-trekkers met 340 kW/462 pk en Super Space Cab cabine, zijn voorzien van vele extra’s waaronder diverse veiligheidssystemen. Tim Roos, manager Jan de Rijk Aerospace licht toe: ‘De zeer specifieke omstandigheden waar wij mee te maken krijgen, zorgen ervoor dat wij het uiterste van ons materieel vragen. In dit geval is GINAF in staat geweest om op ons verzoek twee speciaal voor Jan de Rijk ontwikkelde voertuigen te leveren waarmee we als Aerospace divisie goed voorbereid zijn op de ontwikkelingen die deze markt doormaakt.’

DAF CF Silent
De DAF CF Silents zijn uitgerust met 10,8 liter MX-11 motor met een vermogen van 291 kW/396 pk, die bekend staat om z’n gunstige verbruikscijfers, lage geluidsniveau en die zich uitermate goed leent voor de stedelijke distributie. Naast onder andere een automatische motorstop bij te lang stationair draaien en Lane Departure Warning System bevindt zich op het dashboard een speciale ‘Silent’-knop. Door die in te drukken, schakelt de motorsoftware over op een programma waarbij het koppel wordt beperkt en bij lagere toerentallen wordt geschakeld. Ook de inkapseling van motor en versnellingsbak draagt bij aan een reductie van het geluid; allemaal maatregelen waardoor het mogelijk is goederen te laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden. Deze extra stille DAF’s zijn uitgerust met een Space Cab cabine en zullen door Jan de Rijk Logistics ingezet worden binnen de Benelux.

Over Jan de Rijk
Jan de Rijk Logistics, met het hoofdkantoor in Nederland, is een toonaangevende transport en logistiek Dienstverlener, opererend met een grote, moderne en diverse vloot van 550 voertuigen door geheel Europa. Het bedrijf verleent tevens oplossingen op het gebied vanwarehousing, retail distributie en intermodaal transport. Jan de Rijk heeft 23 kantoren in 13 landen en meer dan 1000 werknemers in Europa.

Reacties