Koekange schrikt op door inval

Koekange schrikt op door inval

Met groots machtsvertoon heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zaterdag tussen de middag een inval gedaan bij Nordic Transport in Koekange. Een deel van de (financiële) administratie werd daarbij in beslag genomen.

Er was een groot aantal auto’s van politie en ILT uitgerukt en het terrein van Nordic Transport aan de Prinsesseweg werd helemaal afgesloten. Tot grote ergernis van eigenaar Roelof Drost van het bedrijf. ‘Een gefrustreerde chauffeur geeft ons aan bij de Inspectie. Die man heeft me laatst nog een blauw oog geslagen. Er liepen hier wel twintig man rond’, zegt Drost.

Wat de exacte reden is van de inval is niet geheel duidelijk. De ILT kon daar vanmorgen nog geen antwoord op geven. Drost vermoedt dat het om de rij- en rusttijden gaat, maar de inwoner van Koekange weet ook dat de FNV achter transporteurs aanzit, die veel met Oost-Europese chauffeurs werken. ‘We kunnen ons alleen nog maar staande houden door de inzet van buitenlandse chauffeurs. Nederlandse chauffeurs kunnen door de strenge regelgeving nauwelijks meer iets verdienen. Er is ook bijna geen Nederlandse chauffeur te krijgen voor het internationale vervoer.’

Klik HIER voor het hele verhaal en de foto’s.

Reacties