Minimumloon in Frankrijk

Chauffeursnieuws

Minimumloon in Frankrijk

De concurrentie van de Oost-Europese transportbedrijven op de Franse markt is blijkbaar nu ook een groot probleem aan het worden.

Eerlijke en westerse bedrijven kunnen ook in Frankrijk niet meer mee met de concurrentieslag tegen de oost Europese collega’s, schrijft de Voorzitter van de beroepsvereniging OTRE (Organisation des Transporteurs Routiers Européens), Aline Mesples, in een brief aan de Secretary of State for transport, Alain Vidalies. De goedkope concurrentie kan niet langer doorgaan, voor er “eigen bedrijven” ten onder dreigen te gaan, benadrukt Mesples . Hij roept daarom op tot een demonstratie op 9 April. OTRE vertegenwoordigt kleine en middelgrote bedrijven, die met name worden getroffen.

OTRE roept op tot onmiddelijke controle op naleving van regels. In Frankrijk zijn ongeveer 440.000 mensen in 40.000 bedrijven werkzaam. De regering had al een commissie in het leven geroepen afgelopen November, die het controle beleid onder de loep moest nemen. De resultaten, die in de zomer worden gepresenteerd, zijn belangrijk voor de verbetering van de bestrijding van illegale, en oneerlijke concurrentie.

We blijven dit hoofdstuk op de voet volgen, en zullen de ontwikkelingen hier ook blijven melden.

Reacties