Europese Unie de motor van sociale dumping !


Afgelopen week was het wederom duidelijk dat de Europese Unie de rug keert naar de westerse beroepschauffeurs en open blijft staan voor de invasie van de Oosterse transportondernemers.


In grote getalen werden vrachtwagens achtergelaten en chauffeurs met bussen vervoerd, zodat de vrachtwagens niet terug komen in eigen land !


Dit fenomeen is al jaren aan de gang maar de Europese Unie blijft de ogen sluiten voor de gevolgen die de westerse lidstaten hebben door invloeden van ondernemers uit oost Europa.


Het ziet er meer en meer naar uit dat de Europese Unie de grootste motor is in het stimuleren van Sociale dumping.


Zichtbaar ingrijpen en kordaat wetten ontwikkelen om Sociale dumping tegen te gaan blijven uit !


Europarlementariërs van alle lidstaten en volksvertegenwoordigers van lidstaten blijven zich verschuilen, waarbij rekken van tijd hun grootste vriend is in plaats van wetten te realiseren waarbij eerlijke concurrentie wordt afgedwongen in de transportwereld.


Uiteraard wordt er af en toe wel eens iets positiefs naar buiten gebracht, al ziet dat ernaar uit dat men ons wil laten geloven dat men hard bezig is voor de transportsector.


Feiten liggen wel op tafel en zijn in al die jaren niet verminderd, maar eerder vermeerderd door het beleid dat gevoerd wordt.


Sinds 2004 toen de eerste Oostbloklanden (Hongarije, Tsjechië, Slowakije Slovenië Litouwen, Letland en Estland) toetraden tot de Europese Unie werd al snel zichtbaar welke gevolgen het had voor de transportsector in de westerse lidstaten, echter is hier nooit op geanticipeerd en zijn de landen Bulgarije en Roemenië in 2007 erbij gekomen.


Nu het einde van het jaar 2017 nadert kunnen we alleen maar de conclusie trekken dat ook dit afgelopen jaar de mensen die aan de touwtjes trekken ons in de steek laten in de transportwereld.


Zo zijn nog steeds de rijopleidingen en het behalen van extra certificaten zeer ver onder het niveau van de westerse lidstaten.


Wat een groot gevaar is voor alle weggebruikers !


Het financiële kostenplaatje voor chauffeur en voertuig is ver onder het niveau ten opzichte van een chauffeur en voertuig uit een westerse lidstaat ! (stimuleert sociale dumping)


Ook normen en waarden en communicatielessen worden niet gestimuleerd, waardoor er ernstige imago schade is en blijft ontstaan in de maatschappij van de westerse lidstaten !


Transporteffect blijft van mening waar een wil is een weg !


Echter laat de Europese Unie duidelijk zien dat de wil er niet is en steekt de kop in het zand !


Ook vakbonden in alle westerse lidstaten vangen keer op keer bot en zijn afhankelijk van landelijke regels en de goodwill van de ambtenaren/instanties in eigen land.


In Nederland blijven de vakbonden (die er zijn voor de werknemer) ver achter en kijken stilzwijgend toe.


De commissie van welzijn en infrastructuur in Nederland zal ook begrijpen waar de dillema’s liggen en dat een beroepschauffeur van de lidstaten in het oosten van Europa in de verste verte niet te vergelijken is met de kwaliteiten van een westerse beroepschauffeur, uitzonderingen daar gelaten.


Voor deze conclusie is geen opleiding of een vergrootglas nodig.


Daarom verbaast het ons dat na alle publicaties van Transporteffect en andere organisaties, men stug door blijft gaan om de koe niet bij de horens te vatten en met oplossingen te komen, die of het probleem verplaatst of de transportsector op kosten jaagt, die op hun manier dan weer doorberekend wordt aan de bevolking.


Een voorbeeld hiervan is het idee om bewaakte parkeerplaatsen te bemoedigen.


Deze Kampen zijn mensonwaardig en roepen om problemen.


Mensen van verschillende culturen worden bij elkaar gezet met een dik stalen hek er omheen en dan moet men er ook nog dik voor betalen, wat meestal van het salaris van de chauffeur afgaat. Dit loopt in de honderden euro’s per maand !


De plekken zijn ook nog eens ver van de buitenwereld opgesteld waar geen slaap accommodaties worden gebouwd voor elke chauffeur die 45 uur maakt, dus elke maandag kan je een hoge boete verwachten bij het uitrijden !!


Gemeentes in Nederland, maar dit geldt voor alle westerse lidstaten, zijn druk bezig om je te dwingen om enkel daar maar gebruik van te kunnen maken en doen dit doormiddel van verbodzones.


Een logisch gevolg is ook denkbaar dat de exploitant woekerprijzen gaat vragen voor eigen gewin.


Ook dit is een gevolg van de invasi, nadat de grenzen en vrij verkeer mogelijk is.


Oost Europa heeft massaal gebruik gemaakt van de subsidies en lage kosten voor chauffeur en kosten om een vrachtwagen te laten rijden. Met als doel aaneengesloten de westerse markt te bestormen en te blijven.


Tot op de dag van vandaag wordt er niets in de weg gelegd om de wagens niet naar het thuisland terug te laten keren, waardoor de gevolgen elke dag merkbaar zijn.


Gevolg is dat westerse lidstaten te maken hebben met de invasie van het wagenpark van Oost-Europese!


Het is duidelijk dat gemeentes en bedrijven niet kunnen omgaan met de zeer slechte normen en waarden van deze chauffeurs en kiezen voor afsluiting van gebieden en bedrijventerreinen om te overnachten, tenslotte is dat de makkelijkste weg.


Transporteffect is van mening dat men zich niet meer moet verschuilen achter woorden en rekken van tijd, door het negeren van alle signalen die zijn afgegeven aan de politiek en de Europese Unie in de laatste decennia.


Transporteffect heeft al diverse oplossingen aangedragen tot het resoluut terugdringen van de huidige problemen in de transportsector op zeer korte termijn.


Daarom, ook in 2018, zijn wij vast besloten te lobbyen in de landen om ons heen en trachten we daarmee de muur te doorbreken en de ambtenaren te helpen om hun kop uit het zand te halen.


Transporteffect hoopt ook de bevolking en de externe media er meer van te overtuigen dat er wel degelijk cultuur- en kwaliteitsverschillen zijn bij beroepschauffeurs per lidstaat.


Met vriendelijke groet,


Team Transporteffect


advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Sinds 1 september 2017 geldt het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.
Op trucks met Poolse en Litouwse kentekens zitten steeds vaker chauffeurs van Oekraïense afkomst. Dat is een gevolg van associatieverdragen die Polen en Litouwen hebben gesloten met Oekraïne.
Waberer’s: “Beschikken over alle nodige vergunningen om de trucks te parkeren op de terreinen in België en Nederland”
Elke dag opnieuw volle parkeerplaatsten in de westerse litstaten
Ruim 17 jaar lang, probleem calais nog niet op gelost !
Hoe minder kosten voor een ondernemer hoe lager hij zijn diensten kan aanbieden !
Interessante linken van transporteffect
De parkings die worden gebouwd afgelegen van de buitenwereld en dik hek erom heen.

Heeft meer weg van een gevangenis.
De Hondenbeveiliging ontbreekt alleen nog !
 
Artikel Algemeen dagblad juni 2017

Oost-Europese truckers vervoeren steeds meer Nederlandse vracht

Buitenlandse vrachtwagens vervoerden in 2015 ruim 40 miljoen ton goederen vanuit Nederland naar het buitenland. Dat is 5,7 procent meer dan een jaar eerder. De toename komt geheel voor rekening van truckers uit Midden- en Oost-Europa. Zij zagen hun hoeveelheid vracht met een vijfde oplopen, terwijl het vervoerde gewicht voor vrachtwagens uit andere landen juist met 4 procent daalde.

Waar andere buitenlandse vrachtauto's in 80 procent van de gevallen goederen vervoeren naar het land waar zij zelf vandaan komen, geldt dat veel minder voor Midden- en Oost-Europese wagens. Zij nemen ladingen mee naar landen in heel Europa, maar met name naar België, Duitsland en Frankrijk. Slechts zo'n 30 procent is bestemd voor de eigen markt.

Buitenlandse vrachtwagens namen in 2015 bij elkaar 42 procent van het totale grensoverschrijdende goederenvervoer voor hun rekening. In 2006 was dat nog 32 procent.
Laaste cijfers CBS Bord voor de kop ! Nachtverbod parkeren
Weekendrust in cabine HOME
Klik voor vergroting

Facebook reacties