HOE ALLES BEGON TRANSPORT EFFECT
gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses
NAAR START
                                                                                           De start en oprichting.

Het begon allemaal erg vreemd en ik heb het erg naar mijn zin bij mijn werkgever en werk er dan ook al 12 jaar.
Oké tijden veranderen, ik weet nog goed toen ik 20 was...... geen telefoon of computer in de  wagen en nooit een discussie of er een camera in de cabine moet komen, om te kijken of de chauffeur wel werkte  of niet....
Nee.... toen was een planner nog een planner en kenden de afstanden en wisten precies wanneer je zwaar geladen was en/of meer tijd nodig had voor een route.
Tegenwoordig heeft het computer programma waar planners mee werken altijd gelijk... en daarbij vertrouwen ze er blindelings op.
Ach ja dat is nu eenmaal zo in deze maatschappij en het is ook wel lachen als men zegt  'hoe kan dit nu.......dit staat in de computer '

Persoonlijk trek ik mij er weinig van aan en het is normaal anno 2017 dat veel mensen een fout niet toegeven en daar van leren...... kijk alleen al naar de politiek !

Ik rij 3 maanden relax rond en dan een maandje vrij en dit doe ik al zo ruim 20 jaar.

Dus weinig stress met laad en los tijden en…. als het een keer tegen zit ook geen probleem, want aan het einde van de week hoef ik toch niet thuis te zijn.
In de weekenden vrij tijdens de verplichte weekend rust.... lekker in hotel en maandag weer verder... ja voor mij perfect.

Alleen .....opeens werd ik wakker geschud.... dit leven zal spoedig over zijn ... als ik vrienden en collega's moet geloven !!!
De CAO gaat mogelijk totaal veranderen door nieuwe CAO regels en aanvulling wat negatief zal uitpakken voor een chauffeur!

Mijn eerste gedachten... gelul.. dat kan gewoon niet , zeker nu de politiek loopt te roepen dat we in de top staan een van de rijkste landen van Europa en wij plukken daar allemaal de vruchten  van.....WIJ GAAN ER ALLEMAAL OP VOORUIT !

Stiekem maar ff gekeken bij het FNV en CNV... toen ontdekte ik dat zij met de werkgevers aan het onderhandelen zijn vanaf okt. 2016 !
Gohhhhh dacht ik gelijk zou er dan waarheid in zitten.... kon het niet geloven WAAROM willen de werkgevers de cao op vele punten veranderen....

Ik had mijzelf voorgenomen zodra ik in het hotel had ingecheckt maar eens even uitzoeken hoe of wat.

Dit was nu allemaal 2 maanden geleden.... pfffff maar voelt  aan als gisteren !

Maar zo gezegd zo gedaan... dit keer geen fles Bacardi gekocht en na het douchen plaats genomen achter de computer...
Voor ik het wist was het 03.00 “s nachts geworden ... 9 uur lang zitten surfen op het internet !!

Ohhhh wat was ik boos op mijzelf..... zo liggen slapen al die tijd !!  Maar het was nog niet te laat ....dacht ik..... ook de bonden hebben nog een ronde te gaan !!

Volgende morgen ben ik aan de slag gegaan en mij voorgenomen om een brief te schrijven aan de vakbonden en te verspreiden.
Deze brief staat op
www.transporteffect.nl/FISCAAL.html <http://www.transporteffect.nl/FISCAAL.html> (onderaan)
Ik heb erg mijn best  gedaan en veel research gedaan voor ik deze brief kon schrijven omdat ik niet  aangevallen wil  worden, dat de  brief niet correct is.
Deze brief heb ik gestuurd aan de mensen welk aan de tafel zitten bij de onderhandelingen.

Maandag ben ik weer van start gegaan met mijn normale werkzaamheden.....

Tegen een uur of 12 die maandag kwamen de eerste reacties binnen.
De vakbladen kwamen met de reactie van dank voor de informatie maar  meer niet.
De FNV EN CNV  wilde persoonlijke informatie van mij !
Voor mijn gevoel sloegen de vakbonden compleet de plank mis en mijn antwoord  was dan ook: wie ik ben en wat mijn adres is en telefoon nummer totaal niet ter zake doet!
Het doel is om de vakbonden een sterkere onderhandelingspositie te  geven ! !

Helaas werd ik een paar uur later gebeld door een collega dat hij benadert was door de FNV : " men wilde informatie over mij als persoon ......"

Op dat moment zakte mijn broek af ! ! En gelijk kwam de vraag boven, waarom ? ?
Na een week van onderzoek kwam ik achter veel zaken dat de vakbonden een totaal ander beleid hadden dan waarvan wij de vakbonden kennen.
Hoorden veel verhalen dat mensen in de kou blijven staan in meningsverschillen tussen werknemers en werkgevers, bij problemen met te late salarisbetaling werd naar de  rechtsbijstand verwezen.
Hoe meer ik me erin verdiepte hoe meer ik mij verbaasde ...pffffffffff
Ik kreeg ook het gevoel dat de bonden erg verzwakt zijn door dit beleid er veel leden verloren gaan.
Men wil de werknemers alleen helpen als er een kans  is om leden erbij te krijgen.
Vandaar als je individueel een zaak  hebt  word je niet geholpen... tenzij dat je voor meerdere nieuwe leden kan zorgen.
Wat ik begreep (kan het mis hebben) dat de vakbonden een afwachtende houding hebben aangenomen en de werkgevers eerst met hun plannen laten komen.

Op 12 maart kreeg ik het eindbod onder ogen van de werkgeversorganisaties.... werkelijk waar ...omgekeerde wereld !  En na het lezen ervan merkte ik gelijk dat er maar 1 doel was .....het vak onaantrekkelijk maken zodat de jongere en onervaren chauffeurs aan de slag kunnen tegen een lager loon .
Ik ben ook gaan kijken wat de reden kan zijn... oké ik weet het …….vul zelf maar aan.
Maar ik kwam er ook achter bij NIWO dat er door de jaren heen ruim 4500 transportbedrijven meer zijn, terwijl de in- en export nagenoeg gelijk is gebleven.
4500 met al hun personeel buiten de chauffeurs om is enorm !
Dan nog dat er al 16 % meer van de vrachten wordt vervoerd door de Oostblokkers.... ja dan kan je wel rekenen waarom dit voorstel!
Uiteindelijk brengen wij, als chauffeurs het geld binnen dus kijken ze als eerste daar naar......

Voor mij is dit de verkeerde manier van zaken doen en op langere termijn niet gezond voor Nederland en natuurlijk ons zelf de hardwerkende arbeiders !

Mijn gevoel was dat ik niet stil kon zitten ...... en ik ben systeembeheerder geweest in het verleden dus ik dacht oké... ik ga beginnen met een website !
Ik heb daarop in een kwestie van een paar minuten  "
www.transporteffect.nl <http://www.transporteffect.nl>"  aangekocht ... en ben aan de slag gegaan !

Hoe meer ik ging bouwen aan de website hoe meer ik  te weten kwam.... gelukkig heb ik 2 goede maten die me wel hielpen... om niet te diep in de materie te raken !

15 maart ben ik online gegaan met de website die binnen een week een groter succes was dan ik durfde te hopen ! !
Zoals mijn ervaring ook is heeft het nog steeds aanpassingen nodig maar elke dag wordt het een stukje beter.

Ik had voor mijzelf 1000 euro in mijn hoofd gezet wat ik bereid was om mee te beginnen... dat is natuurlijk nu al overschreden... maar oké.
Misschien gaan later wel meer donaties lopen zodat wij alles kunnen doen wat wij willen.
' O ja ' ik praat over wij nu ... omdat wij nu een team hebben van 16 mensen die vrijwillig op de juristen na, mij bijstaan.

Terugkijkend naar de laatste 2 maanden ben ik tevreden en vind het zeer belangrijk dat er een goede en eerlijke stem komt uit naam van al de chauffeurs.
Ik merk wel dat er veel werk voor ons  is omdat een grote groep chauffeurs niet erg thuis zijn met computers en telefoons en onderschatten de macht die we kunnen hebben met
www.transporteffect.nl <http://www.transporteffect.nl>

Ik hoop dat er meer chauffeu
rs wakker worden en dat het niet blijft bij klagen in een kantine, maar ook deze webpagina  groot maken waardoor men niet om ons heen kan.

Wordt vervolgt,

Aschwin