KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses
Eigen FB
Eigen mail
Eigen mail

TRANSPORTEFFECT

NAAR START
MILJOENEN CLAIM IKEA DOOR ROEMEENSE TRANSPORTEUR
IKEA Transport is in afwachting op de miljoenen kronen rechtszaak die door een Roemeense IKEA-chauffeur wordt gevoerd .....   en wacht nu op een beslissing in de zaak .
IKEA zelf is ook in gesprek met de ITF om de bestuurdersvoorwaarden van de bestuurders te verbeteren.
Naar aanleiding van een gerechtelijke procedure tegen de leverancier BRING Trucking van IKEA
over niet-betaling van 1,8 miljoen DKK in salaris, vraagt ​​IKEA Transport nu om duidelijke wetgeving en regelgeving die kan zorgen voor een eerlijk transport in Scandinavië.
De leverancier van vrachtwagens kan de annulering van zijn contract met IKEA annuleren als het zijn bedrijf niet in orde heeft.

In de aankomende rechtszaak  van het Stadskantoor van Kopenhagen heeft een Roemeense vervoerders in dienst van BRING Trucking verzocht om een ​​Deens salaris en achterstallige betaling te betalen van 1,8 miljoen DKK !!!
3F Transport benadrukt, dat ernstige onderbetaling van salaris en een overtreding van EU-regelgeving hier het geval is .

Milieumanager van IKEA Transport Global, Elisabeth Munk, verklaart dat IKEA een voortdurende dialoog heeft met BRING Trucking.

"In de afgelopen jaren hebben we bijzondere aandacht besteed aan de activiteiten van BRING en extra controles uitgevoerd. Als blijkt dat BRING wetgeving of onze IWAY-criteria heeft overtreden, zullen we samen met BRING een actieplan opstellen om deze zaken aan te pakken en op te lossen. Als, in tegenstelling tot verwachtingen, BRING niet of weigert dit actieplan te implementeren, zal dit gevolgen hebben, inclusief eventuele annulering van zijn contract met IKEA, geheel of gedeeltelijk, "aldus Elisabeth Munk.
Elisabeth Munk benadrukt dat IKEA Transport van groot belang heeft dat de transporteurs die IKEA producten vervoeren goede en aanvaardbare arbeidsomstandigheden hebben.

"Daarom vraagt ​​IKEA Transport om duidelijkere wetgeving en een duidelijke reeks regels, zowel op nationaal als op EU-niveau, die kan helpen om het risico van onderbreking van werknemers te minimaliseren. Daarom zijn wij van mening dat het goed is dat zaken als deze onderworpen zijn aan juridische beproevingen en we zullen de zaak nauwlettend volgen om te zien of IKEA transport ervoor zal zorgen dat wij veranderingen of nieuwe initiatieven implementeren. " Zegt Elisabeth Munk.

Op de vrijdag 19 mei is kennis gemaakt van de gerechtelijke procedures bij de leverancier BRING Trucking van IKEA in Slowakije.
BRING Trucking is een Noorse staatsbedrijf, en zijn eigenaars hebben nog geen commentaar gegeven op de start van de juridische procedures.

IKEA: “Onze criteria zijn van toepassing op elk moment in de supply chain”
En wast zijn handen in onschuld !!
Elisabeth Munk benadrukt dat IKEA Transport al aanzienlijke inspanningen doet in dit gebied.

"Wij leggen duidelijke eisen aan onze leveranciers en vereisen dat zij de toepasselijke wetgeving in acht nemen met de gedragscode van IKEA. Daarnaast verricht IKEA Transport ter plaatse controles ter plaatse om ervoor te zorgen dat aan de gestelde eisen wordt voldaan. Daarnaast zijn we aan het starten van een programma dat de vereisten die we op onze onderaannemers leggen en onze controle op hen zullen consolideren, "zegt Elisabeth Munk.

Als voorbeeld hiervan wijst zij op het feit dat IKEA Transport in 2016 een beleid heeft ingesteld voor het interviewen van vrachtwagens om de dagelijkse arbeidsomstandigheden van de vervoerders die in dienst zijn van onze vervoersleveranciers te handhaven .

Zij benadrukt verder dat het nodig is om alle factoren bij te dragen aan de uitdagingen van de vervoersindustrie, met inbegrip van wetgevende instanties, overheden, vakbonden, vervoersleveranciers en hun klanten.

Het is een Roemeense transporteur genaamd Emilian Tudor Jetzi die een beroep heeft ingesteld tegen BRING Trucking.
Dit heeft plaatsgevonden met behulp van de SLT van de Roemeense vervoerdersvereniging samen met 3F Transport, die beide organisaties willen vaststellen of EU-regelgeving kan dienen om een ​​eerlijk vervoer te waarborgen.
De uitspraak zal gevolgen hebben voor elke transportonderneming die voor IKEA rijd.

Kopenhagen Stadshof in Denemarken zal nu een beslissing nemen over de vraag of de transportbedrijf die meubels voor IKEA in Scandinavië vervoert, kan weggaan met het betalen van een Slowaaks salaris aan zijn Roemeense vervoerders, ondanks het feit dat zij uitsluitend in Denemarken, Zweden , Noorwegen en Finland en op geen enkele tijd goederen vervoeren in Slowakije of Roemenië. Het Hof moet ook een beslissing nemen over de vraag of er een reeks overtredingen van de Deense wetgeving en EU-regelgeving is geweest.

"Het is ondubbelzinnig onze beoordeling dat de Roemeense vervoerders in Denemarken zijn gedetacheerd en dienovereenkomstig gerechtigd zijn om een ​​salaris op een Deens niveau te betalen en een Deens contract te krijgen", zegt Jan Villadsen, secretaris-generaal van 3F Transport .
Met vriendelijke groet,
transporteffect
Een Roemeense transporteur genaamd Emilian Tudor Jetzi  eist miljoenen van IKEA
Filmpje uit 2013 nu anno 2017 voor het eerst een rechtzaak !!!!!!!
bron 3f Denemarken
           Eriksen