Dikke Pluim TRANSPORT EFFECT
KENNIS IS   MACHT !
gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses
NAAR START
Alle informatie is welkom dus deel het via onze meldpunten...
Het is zondagmorgen 23 april 5 uur in de ochtend en het team is alweer flink wakker geschud.
Zaterdag waren de onderhandelingen voor een nieuwe cao en de uitkomst is, volgens transporteffect,
verbluffend ! De informatie die ons ter oren is gekomen, is zeer positief.

Het belangrijkste waar het in onze ogen omging, waren de overuren die terug geschroefd zouden worden van 130% naar 115%. Wel zou het basis loon in drie stappen verhoogt worden met 10% over ongeveer twee jaar. Na een redelijke ingewikkelde rekensom kom je er dan op uit dat er na een x aantal overuren een kantelpunt wordt bereikt in de hoeveelheid loon. Met het eindbod van de werkgevers zouden wij als chauffeurs over drie jaar minder gaan verdienen dan dat we nu mee naar huis brengen als we een bepaald aantal overuren per week zouden maken. En dat aantal overuren ligt niet heel hoog. Gelukkig schoten bij de bonden de tranen in de broek van het lachen bij dit voorstel en hebben ze hun leden gevraagd of er over dit aanbod nagedacht moest worden. De bonden lieten wel weten aan hun achterban dat dit eigenlijk een strop zou zijn voor hun leden en niet-leden, maar voor de vorm hebben ze wel bijeenkomsten gehouden zodat iedereen zijn of haar mening kon laten horen. Ook wij van transporteffect hebben onze stem laten horen bij bonden. Net als andere actiegroepen die het transport een warm hart toedragen. Al die reacties hebben ertoe geleid dat de bonden helder konden zijn naar de werkgevers…. Dit pikken wij niet en we gaan harde maatregelen nemen op het moment dat we op deze manier in de maling worden genomen.

Nu heeft het bericht ons bereikt dat TLN zich toch gewonnen lijkt te hebben gegeven. De 10% loonsverhoging lijkt er door te komen met behoudt van onze 130% overuren. Ook zouden de extra vrije dagen die KNV chauffeurs genieten, blijven bestaan. Zodra er meer bekend is over de gehele cao zullen wij van transporteffect uiteraard weer van ons laten horen.

Voor nu maken wij een groot compliment richting onze belangenbehartigers. De strijd die zij hebben geleverd lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen en alhoewel de handtekeningen nog moeten worden gezet, lijkt er voor ons als chauffeurs op dat we een stap hebben gezet om weer erkenning te krijgen voor onze expertise en inzet die wij jarenlang hebben ingezet voor onze werkgevers. Transporteffect is enorm blij met de bonden die zo voor ons, de chauffeurs, hebben gestreden. 
Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect

Door edgar
Eerdere berichten van Zondag 23 april zoals op  Onze facebook zijn verschenen.