Onderzoek naar steekincident; vrachtwagenchauffeur gezocht

Onderzoek naar steekincident; vrachtwagenchauffeur gezocht

Helmond – In het onderzoek naar een steekincident dat woensdagochtend plaatsvond in Helmond, is de politie op zoek naar specifieke getuigen. De recherche wil onder meer spreken met een vrachtwagenchauffeur, die mogelijk een zeer belangrijke getuige is.

Kort na 2.45 uur kreeg de politie een melding van iemand die op de Willem Beringsstraat had gezien dat een man onder het bloed zat. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een 47-jarige man uit Helmond aan in zijn auto. Hij had een flinke steekwond bij zijn nek en was aanspreekbaar. Bij het voertuig stond een man, die gezien de omstandigheden werd aangehouden als verdachte.

Onderzoek
De politie startte direct een groot onderzoek. Daaruit is gebleken dat het slachtoffer kort voor middernacht zijn woning verliet met een man en een vrouw, die bij hem logeerden. Het drietal deed vervolgens in de auto van de man verschillende plekken in Helmond aan, waarbij het slachtoffer in de auto bedreigd en mishandeld zou zijn door het tweetal. Dat maakte daarbij onder meer gebruik van een mes. Tijdens de rit stapte een vierde persoon in de auto, de man die later werd aangehouden.

Kanaal
Even later werd de auto stilgezet langs het kanaal tussen Helmond en Aarle-Rixtel, ter hoogte van Sluis 7. Daar wist het slachtoffer te ontkomen door in het kanaal te springen en met het mes dat zijn belagers gebruikten naar de overkant te zwemmen. Eenmaal aan de overkant probeerde hij de aandacht te trekken van een passerende vrachtwagenchauffeur. Die claxonneerde, remde en seinde met groot licht en kon het wenkende slachtoffer ontwijken. Mogelijk dat de chauffeur de situatie niet vertrouwde door het mes dat de man bij zich had. Hij reed door.

De belagers vertrokken vervolgens met het gewonde slachtoffer richting de Willem Beringsstraat, waar agenten korte tijd later arriveerden. De man en de vrouw waren ervandoor. De derde persoon werd aangehouden.

Getuigen
De aangehouden verdachte zit nog vast. De politie zoekt nog naar de andere twee betrokkenen en zoekt nog altijd naar getuigen van het voorval, dat mogelijk een gevolg is van problemen in de persoonlijke sfeer van het slachtoffer.

In het bijzonder wil de politie dringend spreken met de vrachtwagenchauffeur. Alle informatie is welkom via politie.nl/melden of 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

(www.politie.nl)

Reacties