Opnieuw lange files door Duitse grenscontroles

Opnieuw lange files door Duitse grenscontroles

Wintersporters die vandaag terugkeren uit Oostenrijk komen opnieuw in lange files aan de grenzen terecht. De Duitse politie controleert het inkomende verkeer nog steeds op diverse snelwegen.

De afgelopen weken stonden er ook al flinke files door grenscontroles. Ook vandaag lopen de wachttijden op. Op de snelweg tussen Innsbruck en Munchen (A93) staat 12 kilometer bij Kiefersfelden. De file op de A8 van Salzburg naar Munchen is ook fors: de wachttijd loopt volgens de politie op tot meer dan een uur. Veel alternatieven zijn er niet voor vakantiegangers.

Geen verbetering

De VID waarschuwt wintersporters alvast voor lange files in de voorjaarsvakantie. De grenscontroles lijken voorlopig gewoon door te gaan. De strategie van de politie om bij grote drukte twee rijstroken te openen lijkt weinig effect te hebben. De VID ziet al wekenlang dezelfde filelengtes. Wintersporters die naar Frankrijk afreizen hebben geluk. Op de route via Luxemburg (A31) zijn de grenscontroles opgeheven. Dat scheelt al gauw 1 tot 2 uur filerijden.

(www.vid.nl)

Reacties