Peinemann Holding koopt failliet Spijkstaal Elektro

Peinemann Holding koopt failliet Spijkstaal Elektro

Transportbedrijf Peinemann Holding heeft Spijkstaal Elektro in Spijkenisse overgenomen. Spijkstaal heet vanaf nu Spijkstaal Internationaal

en gaat zich zowel nationaal als internationaal focussen op de verhuur, service en aftersales van Spijkstaal elektrische transportvoertuigen.

Dit meldt Peinemann op zijn website.

Producent van elektrische voertuigen Spijkstaal werd afgelopen augustus door de rechtbank van Rotterdam failliet verklaard, waardoor de 65 medewerkers op straat kwamen te staan. Website FD.nl meldt bij monde van curator Boender van DVDW Advocaten in Rotterdam dat Peinemann de activiteiten van Spijkstaal in afgeslankte vorm voortzet.

SRV-wagens
Spijkstaal produceert al meer dan 75 jaar elektrische voertuigen zoals trekkers, platformwagens, vrachtwagens, bestelwagens en minibussen. Klanten van Spijkstaal zijn onder andere luchthavens, bloemenveilingen, autofabrieken, zorginstellingen en gemeenten.

Het bedrijf werd in Nederland vooral bekend van de in het Drentse Hoogeveen geproduceerde elektrische SRV-wagens. In 2012 begon Spijkstaal met de verkoop van de elektrische stadsauto By Spijkstaal en startte het als distributeur van de elektrische bedrijfswagens Smith Edison en Smith Newton.

Reacties