Politie toont beelden van ontvoerders in Mijnsheerenland

Politie toont beelden van ontvoerders in Mijnsheerenland

De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van een ontvoering, op 27 oktober in Mijnsheerenland. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Lekkerland werd toen door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald.

Hij werd onder dwang in een personenauto gezet en korte tijd later in een busje. De man werd naar het oosten van het land gereden, waar hij in de buurt van Arnhem werd vrijgelaten. Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie eenheid Rotterdam doet onderzoek en roept daarbij, onder meer door de beelden bij Opsporing Verzocht, getuigen op zich te melden.

Ontvoering
Rond 07.30 uur reed de chauffeur met zijn trekker en oplegger op de N217 toen hij op de kruising met de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland een volgteken van een donkerkleurige Volvo kreeg. De man volgde de Volvo naar de Vrouwe Huisjesweg en kort nadat beide voertuigen daar waren aangekomen, stopten beide auto’s. Uit de Volvo stapten twee mannen die als agent gekleed waren. Eén van hen fouilleerde de chauffeur, waarna de andere ‘agent’ hem vroeg achter in de Volvo plaats te nemen. De nietsvermoedende chauffeur stapte in en hem werd al snel duidelijk dat hij niet met politie te maken had. De Volvo reed vervolgens naar de Achterweg in Mijnsheerenland, waar het slachtoffer in de laadruimte van een donker busje moest overstappen. Na ruim een uur rijden mocht hij daaruit uitstappen.

Lading gestolen
De vrachtwagen met oplegger, die de chauffeur in Mijnsheerenland moest achterlaten, werd door onbekende(n) meegenomen. De oplegger werd op 28 oktober op een parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht leeg aangetroffen. De trekker werd een dag eerder al op een parkeerplaats van Stedin aan de Reedijk in Heinenoord teruggevonden. De politie heeft de trekker en oplegger voor onderzoek in beslaggenomen. De vrachtwagen vervoerde een container met ananassen.

Getuigen
Wie de vrachtwagen en de Volvo op de N217 of op de Vrouwe Huisjesweg heeft gezien óf heeft gezien dat het slachtoffer op de Achterweg in een busje moest overstappen, wordt gevraagd de politie te bellen. Wie iets is opgevallen op het parkeerterrein aan de Reedijk in Heinenoord of het parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht, wordt ook gevraagd te bellen. Ook andere informatie die helpt in het onderzoek is welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van het district Zuid-Holland-Zuid van de politie eenheid Rotterdam. Anoniem belt u naar 0800-7000.

Voor de beelden klikt u hier

Reacties