PRIJZEN VAN OOSTBLOK LANDEN DRUKKEN NOG STEEDS OP DE WESTERSE VRACHTPRIJS.



Deze week werd het wederom duidelijk gemaakt door een ZDF Reportage dat de Oost Europese markt enorm op de prijzen drukt die de westerse markt moet rekenen voor het vervoeren van een vracht om te overleven.

Nederlandse ondernemingen verkopen ook vaker hun vrachten door aan de goedkopere Oost-Europese landen om te kunnen overleven.

Een gezonde Nederlandse onderneming moet al snel op een winst percentage zitten van 2 procent.

Met deze constructie is het voordeel dat men geen terug vracht hoeft te zoeken en eigenlijk geen omkijken hebben als eenmaal de vracht verkocht is dus ook geen gevaar voor leeg rijden.

Men verdiend hier ook aan omdat transport ondernemingen vaak contracten hebben tegen hogere prijzen dan als ze de vracht verkopen.

Dit fenomeen is al jaren aan de gang en zal ook blijven zolang de prijzen niet gelijk zijn in de transportsector.

Echter zijn ondernemingen die producten moeten vervoeren niet altijd blij en ziet ook kansen om hun product op goedkopere basis te vervoeren.

Men gunde eerder vaak een Nederlandse transporteur de opdrachten en verwachten ook een bepaalde service daar voor.

Als de vracht door word verkocht aan de goedkopere Oost Europees en dit zou gebeuren op regelmatige basis dan loopt de ondernemer zijn doel mis om een duurdere prijs te betalen voor service naar hun eigen en naar hun klanten.

Men kan nagaan dat klanten dan beter rechtstreeks met transportondernemingen kan onderhandelen dan dat men met het doorverkoop systeem werkt.

De conclusie die hieraan verbonden kan worden is dat daling van de vrachtprijzen niet geheel te verwijten is aan de Oost-Europese landen maar dat de westerse transportondernemingen ook deze landen voorzien van volle wagens en eraan verdienen.

Echter zijn we naar jaren gebruik maken van deze formule zijn we nu wel op een punt gekomen dat Nederlandse vervoerders lopen te klagen omdat klanten veelal rechtstreeks van de diensten van Oost-Europese vervoersbedrijven gebruik maken.

Ook heeft men geen invloed op de vrachtprijzen en u zult zich kunnen voorstellen dat het Oost Europese aanbod voor het vervoer van producten de vrachtprijzen onder druk zetten.

Een klant heeft ook geen voordelen meer als men toch de vrachten doorverkoopt aan de goedkopere Oost Europese transporteur.


Wat heden nog opvalt is de informatie die organisaties en politiek ons wil doen laten geloven dat salarissen en sociale lasten al enorm gelijk zijn getrokken.

Nu als we naar de reportage van ZDF kijken en na een rondje in de digitale wereld zien we toch nog steeds dat Oost Europese transport ondernemingen rijden voor een zeer lage kilometer prijs.

Als u bedenkt dat hier een netto winst uit moet voortvloeien dan is het kan men op ze mist na gaan dat de informatie die rond gaat simpel gewoon niet kan kloppen !

En het ruikt sterk naar een utopie om de gemoederen te sussen in de westerse wereld.

Als een ondernemer geen winst maakt dan zal hij ook niet bestaan dus in de Oost Europa kan men simpel gezegd deze prijzen handhaven.

Zolang westerse (transport) ondernemingen de Oost-Europese blijft voorzien van vrachten zullen de vrachtprijzen onder druk blijven staan wat ook te nadelen is voor de hoogte van salarissen van de Westerse beroepschauffeur die verantwoord zijn door westerse transporteurs !

Ook zolang de Europese unie niet de sociale lasten gelijk trekt in Europa dan kunnen we niet spreken van een eenheid en zal er altijd verdeeldheid heersen in Europa.

Dit is onze mening en we hopen dat we mensen aan het denken zet voor het belang van de toekomst.



Met vriendelijke groet,

Transporteffect en Chauffeursnieuws.







advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Chauffeurs eisen veiligheid !! VACATURES (logistiek en transport) ChauffeursNieuws Vrienden van Chauffeursnieuws TRANSPORTEFFECT NL Beroepschauffeurs Preventie Groep

FACEBOOK GROEPEN

CHAUFFEURSNIEUWS 2.0
Reportage ZDF (duits)