Rotra bestelt nog eens vier LNG-trucks

Rotra bestelt nog eens vier LNG-trucks

Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra breidt haar wagenpark uit met de aanschaf van vier nieuwe trekkers op LNG (Liquefied Natural Gas). Momenteel heeft Rotra al vijf LNG-trucks in gebruik waarmee het aantal op negen komt. De trekkers worden ingezet op Rotra’s distributieactiviteiten.

Rotra trucks op LNGDeze uitbreiding faciliteert verdere groei en betekent een nieuwe stap in de verduurzaming van Rotra’s activiteiten en in het streven continu in te zetten op innovatieve, duurzame transportoplossingen. De vier nieuwe eenheden zullen eind van het jaar worden geleverd.

Daarbij werkt Rotra momenteel aan de aanleg van een eigen containerterminal bij haar vestiging in Doesburg welke voorzien zal worden van een multimodaal LNG-vulstation. Dit station zal zowel trucks als schepen voorzien van LNG. Daarmee krijgt Rotra de beschikking over een eigen LNG afvulpunt.

LNG voldoet als alternatieve brandstof aan de meest strenge milieueisen (EEV) en kent derhalve geen beperkingen. LNG als brandstof verbrandt schoner dan diesel: er is aanzienlijk minder uitstoot van fijnstof en CO2. Bovendien zijn de nieuwe trekkers stiller dan een conventionele dieseltruck; de LNG truck is PIEK QuietTruck gecertificeerd voor stille distributie buiten venstertijden. Hiermee wordt een substantiële bijdrage geleverd aan de reductie van geluidsoverlast in met name binnensteden.

De nieuwe trucks zijn voorzien van Euro 6 motor en van zogeheten lane departure warning ten behoeve van de veiligheid. Daarbij beschikken ze over 2 RVS brandstoftanks, met een opslagtotaliteit van 350 liter, welke gemonteerd zijn aan het Scania P340 trekkerchassis. Aangezien LNG uitsluitend vloeibaar blijft bij lage temperaturen zijn de tanks dubbel geïsoleerd; daarmee wordt vervliegen van brandstof tot een minimum beperkt. De trekker heeft een wielbasis van 3700mm.

Reacties