KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
start
Italië kondigt een staking aan in het vervoer van 48 uur op maandag 30 oktober 2017 !
De cao onderhandelingen in Italië in het vervoer worden beschouwd als een mislukking.

Bedrijven en vakbonden hebben een maanden lange strijd gevoerd waar heden een abrupt einde is aan gekomen.

Vakbonden Filt-Cgil en Ultrasporti zien een bewuste verslechtering door werkgevers omtrent bescherming en verworven rechten van de werknemers in de transportsector.
Daarbij willen werkgevers Collectief overeengekomen loonsverhogingen en de extra vergoedingen willen de werkgevers volledig herzien ten nadelen van de werknemer.

Hierdoor staan de werkgevers en de vakbonden lijnrecht tegen over elkaar

Vakbonden willen nu druk uitoefenen op de werkgevers door een staking met alle leden in de transport als mede koerierdiensten.
Stakingen zijn nu het resultaat.

Op 27 oktober dient men rekening te houden met stakingen van werknemers niet aangesloten bij een vakbond (nja).

Op maandag 30 oktober van 00.00 tot en met dinsdag een 48 uur staking.
EERDERE PUBLICATIE OP 19-10-2017
Met vriendelijke groet,

Transporteffect
bron Ultrasporti
Rome 31 okt.2017.

Volgens een pers bericht, zijn de belangrijkste punten in het hele land geblokkeerd.
Dit bij grote logistieke bedrijven in het goederenvervoer, opslag is geblokkeerd wat een sterk signaal geeft aan de onderhandelingspartijen in Italië.

De vakbonden en werknemers van het (Italiaanse CAO) CCNL platform zijn het niet eens met het gepresenteerde “hernieuwingstabel” voor de sector.
Secretaris-generaal Claudio Uiltrasporti Tarlazzi heeft de nationale staking gezamenlijk opgeroepen met de Federatie van Transport van de confederale vakbonden.

Het punt is dat ze maken dat door het gebrek aan bestuurders en exploitanten die goed zijn opgeleid er meer winst naar buitenlandse bedrijven gaat.
Dit kan niet betekenen dat de werknemers daarvoor moeten boeten met slechtere arbeidsomstandigheden en het voorstel dat er ligt van de werkgevers om eerdere afspraken in de prullenbak te gooien.

Secretaris van de Nationale Uiltrasporti, Marco Odone, vind dat er een gecorrigeerde maatregelen op zijn plaats is om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
Het is noodzakelijk en dringend verbetering van de wettelijke en economische voorwaarden die in het CCNL zijn voorzien te handhaven.

Tegelijkertijd merken de vakbonden ook een zekere inconsistentie en niet corrigerende taak van de werkgevers om te helpen bij het isoleren en te elimineren van de ondergrondse economie, wat vaak gerund wordt door criminelen, die daarmee de werknemers verarmt in deze sector.
Uiltrasporti hoopt dat dit een sterk signaal van protest is, zodat eerdere gemaakte afspraken van kracht blijven en oplossingen gaan komen tegen socialen dumping en de ondergrondse economie.


Met vriendelijke groet,

Transporteffect

update


advertenties

steun ons door op advertentie te klikken