Beste stuurlui staan aan wal !


Deze vlieger gaat vooral op bij de grote media en belangenorganisaties.

Het valt in onze ogen op dat de media klakkeloos informatie van elkaar overneemt, waardoor vaak verkeerde of niet goed onderbouwde informatie een groot bereik heeft bij de burger.

In de transportsector vinden wij dat er wel enig kennis nodig is van “weten waar je over praat”.

Het is in onze ogen beschamend als een journalist iets publiceert terwijl men langs de zijlijn alleen maar aan het toekijken is en daarbij eigen opvattingen maakt zonder ook maar een enig ervaring te hebben achter een stuur van een vrachtwagen.

Belangenorganisaties zoals bijvoorbeeld TLN hebben deze kennis ook niet, maar men profileert zich als alleswetend en journalisten en zelfs de overheid volgen hun stem.

Voor een journalist is of een belangenorganisatie is het vrij eenvoudig om een beter onderbouwde kennis te vergaren. Via de verschillende Facebook groepen maar ook via andere informatiebronnen is er geen belemmering om de kennis te vergroten. Men neemt echter niet de moeite en gaat naar onsinziens af op eigen ideeën en sensatieverhalen.

Hierdoor wordt een verkeerd licht op zaken geworpen waardoor veronderstellingen en gedachtegangen worden beïnvloed.

De media bepaald het imago !

Hoe men het went of keert de burger gaat uit van de professionaliteit van een journalist, echter is een journalist nog wel professioneel of is de druk van het scoren van lezers groter dan het daadwerkelijke nieuws ?

Tweede vraag is of men nog wel de interesse heeft om correcte verhalen te publiceren of dat men denkt alles te weten op elk gebied.

In ons vakgebied zien we vaak sensatieverhalen die in de media breed worden uitgemeten, zoals een vrachtwagenchauffeur die wat verkeerd doet, dan wordt dat als een ballon opgeblazen en kan men het lezersaantal weer laten stijgen.

Ook als men langs een volle parkeerplaats rijdt heeft men al gauw een mening dat chauffeurs maar alles kunnen doen, zoals dumpen van afval en parkeren op vluchtstroken door overvolle parkeerplaatsen. Helaas is er geen journalist die eens een gedegen onderzoek gaat doen waarom dit zo is en dit gaat publiceren. (bijvoorbeeld dat de prullenbakken niet vaak genoeg geleegd worden)

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar zo zijn er tal van zaken te noemen.

Niemand is perfect ! Ons team is zich daar maar al te goed van bewust en dan ontkom je er niet aan om fouten uit te sluiten. Ook wij vergaderen dagelijks en daarbij kijken we naar alle reacties en commentaren voor de juistheid van onze publicaties.

Deze feedback is ook voor ons erg belangrijk, echter missen wij dit bij de algemene pers. Ons team heeft besloten om als prioriteit degenen erop aan te spreken als wij een andere visie erop nahouden. Deze is gebaseerd op de praktijk.

Wij blijven ook op uw medewerking rekenen om ons van kennis, ervaringen onderweg en reacties op onze berichten te blijven voorzien.


Als u ons per mail wilt benaderen of op een andere manier is dat mogelijk met de gegevens die op onze webpagina staan.Met vriendelijke groet,


Transporteffect
KENNIS IS   MACHT !

TRANSPORTEFFECT

INDEX