SUBSIDIE VOOR ONGESCHOOLDE VRACHTWAGENSCHAUFFEUR… WAAROM ?

(Er zitten meerdere chauffeurs thuis op de bank die aan het werk willen)


Het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ levert flink wat werk op voor de rijschoolbranche.
Meer dan 1100 personen zijn bezig met het behalen van hun rijbewijs of hebben hun papieren al binnen. Wie graag zijn of haar vrachtwagenrijbewijs wil halen, krijgt via dit project subsidie waarmee het lesgeld voor 90 procent wordt betaald.
Het plan moet tegemoetkomen aan de grote behoefte aan chauffeurs in de transportbranche.

Wij van Transporteffect zetten vragen bij deze actie en wel om een aantal redenen !

Chauffeurs hebben vaak moeten bloeden om het geld bij elkaar te krijgen om hun rijbewijs en code 95 te halen, waardoor het gevoel nu ontstaat dat het vak wordt onteerd door deze methode.
Dan is er ook een gevoel of de “ nieuwe “ chauffeurs het vak wel waarderen of dat het gewoon een makkelijke weg is om een toekomst te krijgen.
Het vak van chauffeur heeft vele kanten en dat wordt zeer vaak onderschat door de mensen en door de jaren lange imagoschade die we oplopen zien wij geen perspectief in zulke acties.

Veel oudere chauffeurs zitten op dit moment thuis door de recessie, faillissementen of andere oorzaken, of men is genoodzaakt om van werkgever te wisselen.
Deze chauffeurs kregen over het algemeen nieuwe werkgevers op contract basis, hetgeen nu de problemen geeft.

Waarom zult u zich afvragen.

Dit, omdat veel werkgevers ervoor kiezen dat men code 95 zelf moet bekostigen anders wordt het contract simpelweg niet verlengd, wil men blijven werken.
Ook als chauffeurs een nieuwe werkgever proberen te zoeken dan zal de eerste vraag zijn bij een sollicitatiegesprek heeft u code 95 !

Deze chauffeurs hebben over het algemeen veel geld betaald voor rijlessen en hun chauffeurs diploma, maar worden geweigerd op de arbeidsmarkt.

Deze chauffeurs hebben in de regel zeer veel ervaring en weten de klappen van de zweep.

Vandaar dat het ons zeer bevreemd dat men deze chauffeurs niet helpt met subsidies om deze mensen eerst aan een baan te helpen !

Wij zien dat deze mensen worden vergeten wat in onze ogen niet voor woorden te bevatten is.

Nog niet zo lang geleden heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) aangekondigd dat men 20 miljoen nodig had en zoals het er naar uitziet is dat gelukt.

Onze vraag is dan hoe duur het is om een “chauffeur” op te leiden, dit is een enorm bedrag.

Een argument zou kunnen zijn dat men meer heeft aan jongere chauffeurs dan dat men oudere chauffeurs willen helpen. Dit vinden wij onacceptabel om chauffeurs die hun dienst al vaak voor langere tijd hebben bewezen, deze dan zo hard te laten vallen !

Bij jongeren moet het nog blijken of men dit vak wil gaan uitoefenen, omdat men op een dusdanige manier hun rijbewijs verkrijgt dat vaak wordt gedacht “ waarom niet “.

Rijscholen zien hier ook hun kans uiteraard en zullen dit een geweldig idee vinden om meer brood op de plank te krijgen. We kunnen alleen maar hopen dat men professioneel genoeg is om er geen misbruik van te maken.

Transporteffect en Chauffeursnieuws vinden dat de minister best wel mag nadenken over de groep van ervaren chauffeurs die nu thuis zit. Zij moeten eerst 1000-2000 euro betalen uit eigen zak en daarbij de verloren tijd om code 95 keer op keer te moeten halen, voordat er gedacht kan worden aan solliciteren.

Dit scheelt ook aan werkeloosheiduitkeringen en deze groep chauffeurs hebben een behoorlijke psychische druk omdat men vaak de hoofdverdiener is.

Ook vinden wij het vreemd dat de STL (bestaande uit TLN/VTT/FNV en CNV) niet opkomt voor deze groep, maar wel om geld vraagt voor de zogenaamde jongeren.

Oudere en ervaren chauffeurs die tussen twee werkgevers zitten laten ze verzuipen, zo ziet het er nu uit.Met vriendelijke groet,
Transporteffect
AANTAL COMMENTAREN
Rob Kerres Ik ben voor 65% afgekeurd rij voor een uitzendbureau en ik krijg geen cent voor code 95 of chauffeurskaart .En onze vrienden van het uwv werken helemaal niet mee

Rinus Mos Moet je wel je code 95 in 1 jaar volgen......
Ik heb destijds elk jaar 1 vak gedaan.... dus na 5 jaar ook 35 uur, kom niet in aanmerking als aftrekpost bij belastingdienst.

Rob Kerres thanks Rinus dat wist ik niet , gelukkig heb ik vorig jaar alles in een keer gehaald

Mitchell Duiker Ik werk via uitzend... en die verzorgen ook mijn code95

Rik Rikken Alles wat je voor september 2016 gehaald heb is door het CBR nietig verklaart of wel die uren ben je kwijt .
De pech is dus de uren die ik aan de opleiding LZV heb besteed ben ik kwijt het duurste uit het code 95 pakket .
Maar ik mag van het CBR nu wel 2 jaar langer met mijn oude code 95 door blijven rijden met gevolg 2 keer medische 2 keer nieuw rijbewijs aan vragen en een keer extra mijn duure rij uren maken.
Wie gaat dit nu betalen of krijg ik nu ook subsidie hier voor.

advertenties

steun ons door op advertentie te klikken

KENNIS IS   MACHT !
Gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses

TRANSPORTEFFECT

Share
DELEN
Chauffeurs eisen veiligheid !! VACATURES (logistiek en transport) ChauffeursNieuws Vrienden van Chauffeursnieuws TRANSPORTEFFECT NL Beroepschauffeurs Preventie Groep

FACEBOOK GROEPEN

CHAUFFEURSNIEUWS 2.0