Transporteur verlaat Hardenberg

Transporteur verlaat Hardenberg

HARDENBERG. – Transportonderneming Koninklijke Rotra heeft de vestiging in Hardenberg gesloten. De bedrijfsactiviteiten zijn overgebracht naar Nieuw Amsterdam.

Wat er met het bedrijfsterrein en de kantoren aan de Energieweg gaat gebeuren is niet duidelijk. Rotra huurde die van de familie Veurink. Het terrein maakt een verlaten indruk; het grote ijzeren toegangshek zit dicht en de kantoren staan leeg.

In Nieuw Amsterdam heeft Rotra met vierduizend vierkante meter en 16 dockdeuren een veel groter warehouse en aanzienlijk meer kantoorruimte dan in Hardenberg. De zeventien personeelsleden verhuizen mee naar de ruim 30 kilometer noordelijker gelegen vestiging. “Het is de perfecte plek als je kijkt naar de verbindingen met de rest van ons land en Duitsland. De locatie ligt op 300 meter van de A37”, zegt teamleider Gerrit Jan Ribberink. “En deze plek biedt ook mogelijkheden om door te groeien en dat was in Hardenberg niet het geval.”

Rotra zat sinds juni 2014 in Hardenberg, na de overname van het in 1883 opgerichte familiebedrijf Veurink International. “We waren toen nog niet van plan om snel te vertrekken. De eerste intentie was om de boel goed op de rails te krijgen en dat is gelukt. De activiteiten zijn toegenomen. En van het een komt het ander.” Al sinds het voorjaar keek Rotra naar een nieuwe geschikte locatie elders in de regio, met meer ruimte en betere verbindingen. Die is gevonden met de leegstaande locatie van Jager en WTG Logistics in Nieuw Amsterdam, pal aan de A37. Daar is zoveel ruimte dat in de loop van het jaar de in koeltransporten gespecialiseerde collega-transportondernemer Hartman Expeditie er zich ook vestigt.

Rotra is een meer dan honderd jaar oude logistieke dienstverlener. De hoofdvestiging zit in Doesburg. Het bedrijf heeft verder locaties op Schiphol, in Rotterdam en in het buitenland diverse locaties in België en in Roemenië en Turkije. Er werken ruim 1800 mensen bij het bedrijf dat wereldwijd expeditie door de lucht, over land en zee verzorgt.

(www.stentor.nl)

Reacties