Uitbreiding naar zeven elektrische trucks definitief: opnieuw een wereldprimeur

Uitbreiding naar zeven elektrische trucks definitief: opnieuw een wereldprimeur

Na de succesvolle proef met de elektrische truck in Amsterdam, breidt Simon Loos in samenwerking met Heineken haar elektrische vloot de komende maanden uit naar zeven.

De elektrische trucks worden ingezet voor de horecadistributie in de binnenstad van Amsterdam. In het voorjaar van 2016 zal de logistiek dienstverlener daar alle niet-Euro 6 dieselbakwagens voor de bierdistributie hebben vervangen door elektrische wagens.

Heineken wil de leveranties in de binnensteden van de Randstad vanaf 2020 met nul uitstoot kunnen uitvoeren. Het streven is dan om alle fusten, flesjes en horecabenodigdheden binnen de ring met elektrische vrachtwagens te leveren. De Gemeente Amsterdam is hierin een belangrijke schakel; ook zij heeft een evident voordeel bij meer elektrisch stedelijk vervoer en wil daarin graag koploper zijn. Dat lijkt te lukken: het aantal elektrische trucks in Nederland is op twee handen te tellen en ook wereldwijd is de elektrische vrachtwagenvloot van Simon Loos voor distributie straks de grootste.

Reacties