Vader na zware veroordeling trucker: “Kinderen krijg ik niet terug, maar gerechtigheid is geschied”

Vader na zware veroordeling trucker: “Kinderen krijg ik niet terug, maar gerechtigheid is geschied”

De vader van de twee kinderen die om het leven kwamen bij het dodelijk ongeval in de Denderleeuwse deelgemeente Iddergem, is tevreden met de veroordeling van de vrachtwagenchauffeur tot een levenslang rijverbod.

“De kinderen kan ik niet terugkrijgen, maar gerechtigheid is wel geschied”, reageert de man op het vonnis van de correctionele rechtbank in Dendermonde.
Het ongeval gebeurde op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto’s. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar twee kinderen overleefden het ongeval niet en negen personen raakten gewond.

Levenslang rijverbod

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur is in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel en een levenslang rijverbod. In eerste aanleg legde de politierechtbank in Aalst nog drie jaar cel en vijf jaar rijverbod op.

“Het zal nooit genoeg zijn, maar meer kon hij niet krijgen”, zegt de vader van de overleden kinderen. “De kinderen kan ik niet terugkrijgen, maar gerechtigheid is wel geschied. Op geen enkel moment hebben we excuses gekregen of heeft hij spijt betuigd. Het is een man zonder gevoelens en met hem kan ik me niet bezighouden.”

De familie is vooral opgelucht met het levenslange rijverbod. “Het vonnis geeft meer voldoening dan de eerste keer (in eerste aanleg, nvdr.). Misschien wordt het gemakkelijker om de zaak nu te verwerken. Dat hij een levenslang rijverbod heeft, betekent dat hij anderen niet meer kan aandoen wat hij ons aangedaan heeft.”

(www.gva.be)

Reacties