Verkoop nieuwe vrachtwagens flink in de plus

Verkoop nieuwe vrachtwagens flink in de plus

Na drie jaar van slechte verkoopcijfers zijn in de eerste negen maanden van dit jaar weer meer bedrijfsvoertuigen verkocht. Vooral nieuwe vrachtwagens,

waaronder trekkers voor een oplegger, werden vaker aangeschaft. De aantrekkende economie was de motor achter de verkoopgroei, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag

Foto: ANP
In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn ruim 7000 nieuwe trekkers verkocht, een stijging van 53 procent vergeleken met de dezelfde periode van vorig jaar. De verkoop van nieuwe vrachtauto’s (met een vaste laadbak) steeg met 47 procent naar bijna 2800 stuks.
Tussen januari en eind september 2015 werden in totaal bijna 56.000 nieuwe bedrijfsvoertuigen verkocht. Naast vrachtauto’s vallen daar bijvoorbeeld ook bestelbusjes onder. De verkoop was 16 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Naast nieuwe bedrijfsvoertuigen werden er 140.000 occasions verkocht. Dat zijn er bijna evenveel als een jaar eerder.
Het totale aantal verkochte bedrijfsvoertuigen ligt met 196.000 nog wel onder het niveau van voor de economische crisis. In 2008 stond de teller na negen maanden op 240.000. De verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen was de afgelopen drie jaar samen nog met 13 procent afgenomen.

Reacties