Vijf jaar gevangenis voor doodrijder

Vijf jaar gevangenis voor doodrijder

De vrachtwagenchauffeur die in december 2014 een 71-jarige vrouw doodreed in Halle, is vandaag door de politierechtbank in Halle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een geldboete van 12.000 euro.

De 51-jarige man uit Andenne kreeg ook, al voor de vijfde maal (!), een levenslang rijverbod opgelegd. Het transportbedrijf waar hij in dienst was kreeg een boete van 6.000 euro omdat het nooit nagetrokken had of de man wel een rijbewijs had.

Ongeval
Het ongeval gebeurde op woensdag 10 december rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. De 71-jarige voetgangster Irene Demesmaeker werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept.

Vluchtmisdrijf
De vrouw overleefde het ongeval niet. Vrachtwagenchauffeur Daniël Dequinze reed verder en verdween spoorloos. Zijn vrachtwagen werd dezelfde avond wel nog aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar de man zelf kon pas enkele dagen later opgepakt worden in Andenne, bij een vriendin waar hij zich schuil hield.

Al meer dan 20 jaar een rijverbod
De man bleek al meer dan 20 jaar een rijverbod te hebben maar dat weerhield hem er niet van om de verkeersovertredingen op te stapelen. De rechter legde hem opnieuw een levenslang rijverbod op en stuurt de doodrijder meteen ook voor vijf jaar naar de gevangenis. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

(www.hln.be)

Reacties